Perfekt för dig som ser ditt spelande som ett straff, inte underhållning.

I spelens ungdom var det ofta vanligt att extraliv var sällsynta och din karaktär dödades permanent om du var klantig. De senaste åren har denna designmentalitet fått en stor comeback och många marknadsför sig till och med "roguelike" som främsta argument. I helgen kör Steam en stor rea med bara sådana spel.

40 titlar har fått priserna kapade med minst en tredjedel, många med hälften eller ännu mer. Bekanta spel som #Don't Starve, #Spelunky och #The Binding of Isaac får sällskap av mindre kända alster såsom #Diehard Dungeon, #Pixel Piracy och #Vertical Drop Heroes. Rean pågor till och med 27 april.

Nej, denna data kommer från psykologiska undersökningar, och är inte taget från luften. Barn skrattar extremt mycket mer, och är mer lättroade av sig. 26/04 Jag hör inte till dem tyvärr och den typen av statistik som du talar om kan inte appliceras generellt på 'vuxna' eftersom livet inte är uppdelat på det sättet. Jag har inga bekanta som passar in på det du säger så jag tror mer att det där handlar om hur... 26/04 Jo, visst kan det finnas en poäng med permanent död i vissa sorters spel. Vad jag talar om är den sortens "game over" som fanns på 80 och tidigt nittiotal, själv hoppas jag att den förblir död begraven och bortglömd, för gott. Var som sagt "sådär" kul... 26/04 Jo, men rent statistiskt så skrattar t.ex. de allra flesta extremt mycket mindre i vuxen ålder. Och de flesta längtar ofta till dagar sedan länge borta...till minnena, till de nya upplevelserna, till tiden där man slipper tänka på t.ex. räkningar. 25/04 Livet är vad man gör det till. :) 25/04 dom som råkar va födda med rätt dna för att intressera honor av samma art. 25/04 Var väldigt lite roguelike spel i deras roguelike-rea. Men ett jävla lass av indiespel som tagit 1 eller 2 attribut från roguelike spel. 25/04 Jag gillar FTL och Rogue Legacy, köp om ni inte har dom. Tycker absolut att perma death grejen fungerar bra i dessa spel. Mycket bättre än e.g. Super Mario där man bara måste lära sig var man kan hämta extra liv. FTL http://store.steampowered.com/app/21... 25/04 Ja de har haft det för soft helt enkelt. Nu har de ju frivilligt börjat kräla i lera i "Tough Viking" också medans vi som manglades i skogarna under värnplikten står och skakar på huvudena :) 25/04 Spelunky och Rogue Legacy är fantastiska och väl värda att köpas även vid fullpris. :) 25/04
Skicka en rättelse