#Polyphony avslöjade idag vad många hoppats på. Gran Turismo-serien har länge fått kritik för sin brist på att krocka på ett realistiskt sätt. Men det ska det tydligen bli ändring på enligt spelets chef Kazunori Yamauchi.

Han avslöjar i en intervju till IGN att skademodeller kan komma att släppas som en nedladdningsbar del till #Gran Turismo 5 Prologue i höst. Kanske är detta en indikation till att fullprisprodukten #Gran Turismo 5 kommer inkludera skademodeller. Vi får väl hoppas på det i alla fall. Bristen på realistiska krockar och möjlighet att förstöra bilarna var nämligen en avgörande faktor till att vår recensent inte gav spelet ett högre betyg.

På IGN skriver man också att Kazunori Yamauchi i samma intervju berättade att man jobbar på en Formel 1-titel. Hela intervjun publiceras imorgon.

Kommer Gran Turismo 5 Prologue att krocka i höst?

Herregud. Folk tänker ju inte längre än snoken räcker. En "krockfysik" gör ju så att du undviker att använda de andra "klossarna" som bromsar. Inte tvärtom. Eftersträvar man nåt annat bör man spela Mario Kart. Ska inte bara låta klonk-klonk och allt e... 27/04 Verkar riktigt intressant... :) 05/04 Gissningar.. men skumt är det som tex Porsche i F2 och inte i GT osv.. Polyphony har ju direkt inte lite klirr i kassan om man ser på deras försäljning igenom åren gentemot turn10 ? Kan det vara något exclusive äckel alá EA vs. Konami? 05/04 Kommer ihåg hur frusterande det var när jag lirade mycket gt4 och man blev påkörd av ai-bilarna ibland(typ när man har en sämre bil och försöker blocka dom) och så fick man ändå tidsstraffet medans dom körde vidare, känns bra mycket bättre om bilen tar... 05/04 Löjligt att försvara en sådan patetisk anledning... varför skulle krocka vara något dåligt herre gud skärp er. Spelet är ja orealistiskt utan det, nu får ni tamefan leva med lite mer realism oavsett, krockarn ni eller gör ett dumt misstag och miljon bil... 05/04 gött det blir bättre å bättre ! men som en talare här innan sa så är poängen ändå inte att krocka ;) 05/04 Nog kommer jag vilja ladda ner den, mera åt att jag inte _kan_ ladda ner uppdateringarna :/ Säger bara att den misslyckas varje gång. 05/04 varför klaga? ni behöver ju inte ens ladda ner det om ni inte vill att bilarna ska förstöras 04/04 Kanske, jag är inte riktigt säker nu, för att det är en simulator? Hmm, jag vet inte... Jag har ju sett så många krascher med bilar på TV så det på TV måste ju vara fake för GT5 är en simulator... 04/04 Vilken otroligt dum kommentar. Jag äger ett PS3 ingen 360, Men att säga att de är en dålig spelkonsoll är otroligt dumt. Sen att detta är en dålig ide är ännu dummare. Jag tycker det ska bli bra:) Då kan man inte köra in i dem hur som helst. Och dem har... 04/04
Skicka en rättelse