Gårdagens stora snackis blev onekligen att #Valve låter moddare ta betalt för sina verk i Steam Workshop. Det finns förstås både bra och dåliga konsekvenser av detta – mest dåliga om man ska tro de 67 900 personer som skrivit under en namninsamling för att få bort funktionen.

Men det finns de som hittar mer kreativa vägar för sina protester genom att helt enkelt göra bisarra #Skyrim-moddar och kräva hutlösa summor för dem. Eller vad sägs om ett extra äpple i Bannered Mare för blygsamma 250 kronor? Modden är i gott(?) sällskap av skräp, chicken companion och Gabens avföring.

Dock måste de bli godkända innan de får säljas, något som är ytterst tveksamt i många fall. Spana in alla moddarna i Steam Workshop. Kotaku har listat ännu fler, däribland några som har försvunnit mystiskt från Steam.

Bättre att bara lägga till enkla alternativ för att stödja modtillverkarna tillverkarna. 27/04 26/04 För att jag inte tror det kommer bli så som många verkar tro, att nu kommer alla som gör fantastiska moddar till skyrim få bra betalt för dom. Dessutom tror jag inte heller som andra verkar tro, att kvaliten på moddarna går upp. Men, det är ju omöjligt... 26/04 Tack! Jävligt girigt av Bethesda i sånna fall... :| 26/04 Spelvärlden blev plötsligt lite mörkare och tråkigare. Min spontana tanke. Massiv shitstorm innan detta stabiliserat sig, men frågan är hur det faktiskt ser ut då... 26/04 För dom av er som tänker fortsätta använda Nexus, så tänkte jag bara meddela att mängder av moddar försvann därifrån under de första dagarna, då folk både ville monetisera dom samt skydda sina egna moddar från andra människor som tänkt sälja dom på stea... 26/04 http://i.imgur.com/VdHg4dG.png Här en en skärmavbild jag fann på villkoren att publicera ett mod till försäljning. Där står det att det är upp till utvecklarna/förläggarna av applikationen att välja hur mycket skapren av ett mod ska få betalt för det.... 26/04 Jaså? Inte läst något om det, från vad jag sett så antyder det bara på att det är ett beslut från Valve. Du får gärna hänvisa mig till en källa! Givetvis tar inte Valve 75% åt sig själva, den summan är troligtvis uppdelad mellan Valve och Bethesda - men... 25/04 Fast problemet är ju att det funkat tidigare. Väääldigt bra! Nu tar alla bort sina gratis mods från tex nexus och släpper dom sedan på steam istället, bara för att dom kan. Dom hade egentligen aldrig funderat på att tjäna några pengar men nu när dom har... 25/04 Det är faktiskt bethesda som har valt att behålla 75% av intäkterna inte Valve. 25/04
Skicka en rättelse