Masahiro Sakurai har varit med och utvecklat #Super Smash Bros.-serien sedan begynnelsen på Nintendo 64. Nu när vi befinner oss i det nedladdningsbara materialets tidsålder har han ett och annat att säga om fenomenet:

– "DLC-bedrägeri" har blivit en epidemi där man tar extra betalt av kunderna för att göra klart en produkt som i grunden inte är färdig, skriver han i senaste numret av Famitsu, översatt av Smash Bros-sajten Source Gaming.

Utan att nämna några konkreta exempel (våra tankar tar sig dock osökt till nyss släppta #Mortal Kombat X) så förkastar han strategin att utveckla material parallellt med grundspelet, och sedan ta betalt för det efteråt.

– Jag förstår att spelarna blir irriterade. Ett spel borde vara 100% färdigt när det släpps, och jag skulle bli förbannad om det delades upp och såldes i bitar.

Sakurai försäkrar att det kommande nedladdningsbara materialet till #Super Smash Bros. for Wii U och #Super Smash Bros. for Nintendo 3DS är "autentiskt" och utvecklat helt och hållet efter att spelet lanserades.

Via Gamespot.

Eller hur? Det är alltid lite större pirr i magen och spänning i för nästa stora Mario-eller Zelda-titel (eller Metroid... Gahhh ge mig nytt Metroid, nu nu NU!!!) än inför nästa Assasins Creed, CoD osv. Nintendo leker loss och testar lite mer i sina ser... 28/04 More relevant than ever. http://9gag.com/gag/a5Px6dq 27/04 Nu svarade jag ju dock på en kommentar som påstod att om ett spel behöver ett DLC så är inte spelet färdigt eller tillräckligt kul. Jag gav min åsikt som svar på hans kommentar. 27/04 Sen gäller det ju att göra skillnad på DLC och DLC. Skins och annat grafiskt lull lull görs ju inte av samma personer som gör banor, eller knackar kod, och just de som gör skins verkar ju blir klara med sin del av grundspelet långt innan resten. Då är... 27/04 Fast Mew-two & Lucas är ju copypaste från tidigare spel. Ryktades väl att Roy ska komma också? Ännu en copypaste. 27/04 Är besviken på nintendo. Köpte super mario party 10. Vi är en familj så tänkte det skulle vara skoj med ett nytt fräsht smp. Dock är ett helt spelläge låst då man måste ha amiibo gubbar eller va dom heter. Liknande skylandersupplägg. Läget som är låst... 27/04 DLC blev mer attraktivt för spelbolagen när internet hastigheten blev bättre i början av 2000-talet. Det har öppnat upp otroligt mycket mer möjligheter. Se t.ex slutet av 90-talet, var du inte "färdig" med spelet så skulle du inte kunna skeppa ut det,... 27/04 Vad är det som är så svårt att förstå? Varje spelprojekt har en budget. D.v.s. att det är förbestämt hur många personer som kan jobba på projektet under hur långt tid. Det går inte att göra spel på ett professionellt sätt utan att ha en budget, så låt... 27/04 Jodå jag gillar dom. Är uppväxt med NES/SNES och har en kärlek till Mario och Zelda. Min son på 4 år älskar Wii U:n med Mario 3D world och Mario Kart så jag har inget emot Nintendos spel generellt. Det jag syftade på är alla återsläpp, t.ex. Super Mario... 27/04 Jag blir lycklig att det finns hopp om mänskligheten..... Eller ska jag kalla detta spelnligheten. ;) 27/04
Skicka en rättelse