"Enklare för nybörjare, mer utmanande för veteraner" menar utvecklarna när de förklarar hur den nya gitarren funkar.

Kommer du ihåg när det cirkulerade videos på Youtube på folk som klarade den vansinnigt svåra #Guitar Hero III-sången Through the Fire and the Flames av Dragonforce? För många var det en omöjlighet att ens börja spela med den femte orangea knappen, steget blev för stort.

Det var en av anledningarna till varför man inför rebooten av musikspelsserien valde att göra om gitarren från grunden, något som enligt utvecklarna säger ska göra det både lättare att lära sig grunderna men också mer utmanande för veteraner. Istället för fem knappar i en rad är det nu sex, fördelade på två rader.

Nä, är inte direkt intresserad av att lära mig. Spekulerade bara lite. Men insåg senare att om det ska gå att lära sig ackord på den så behöver den 6rader av knappar. 28/04 Du kan inte förneka det. 28/04 Skaffa rocksmith om du vill lära dig att faktiskt spela ^^. Eller om du redan kan spela. Jag sitter och spelar både bas och gitarr till det då och då när man tröttnar på tabs och bara vill leka lite mer :) 28/04 Skulle inte fungera, Guitar Hero ska ju vara lätt att lära sig och tillgängligt till den stora massan som ett partyspel, ingen ide att göra det så avancerat. Om du vill lära dig att spela ackord så finns det alltid Rocksmith! 28/04 Jag kan inget om att spela gura.. Men med det nya 6 knappars systemet kan de inte göra så att man faktiskt lär sig ackord? Hur de håller händerna på den ser mer ut som hur man håller i en riktig gura. Igen, jag kan inget om att spela gura och bara gissa... 27/04 Nej det är 1 år sedan...... 27/04 Nej. Tänker inte på det. Usch. :( 27/04 Du kan ju åtminstone koppla in PS3-gitarren och lira lite av indieliren som finns. DOm är inte fy skam faktiskt. Själv saknar jag trumsetet som systerdottern slet sönder sladden på bara veckorna efter att de slutat säljas. Tänkte letat på blocket men... 27/04 Bara att hålla tummarna 27/04 Kul! Kommer ihåg när man skaffa första GH på PS2an, spelade tills fingrarna blödde! Dock börjar man ju bli lite med åren och gått över helt till PC så frågan är om det även kommer till PC? 27/04
Skicka en rättelse