Fan-skapad film visar den verkliga skalan i open world-spelet.

"The Witcher 3 en helt öppen värld utan laddningstider." Det budskapet spreds idag i diverse spelmedia, efter att CD Projekt Red uttalat sig till Gamespot. Det här är såklart inte helt sant. Världen är delvis instanserad och en del platser, som prologens White Orchard, Skellige-öarna och Witcher-fästet Kaer Morhen, är inte tillgängliga via en enkel, sömlös promenad, båt- eller ridtur.

Allt detta är naturligtvis helt ok, då den del av världen som vi faktiskt KAN röra oss i ändå är gigantisk. Det har förkommit många diskusioner och spekulationer om storleken, men nu har ett fan gjort en mycket pedagogisk film som verkligen visar vilken skala man pratar om, genom att ta befintligt gameplay och lagt det över rätt position på spelkartan.

Se HELA filmen, på slutet zoomar man nämligen ut. Vi är mycket imponerade, speciellt som Geralt i klippet galopperar hårt. En lätt skritt eller en helt vanlig promenad öppnar för ett överflöd av utforskande.

Världen ser stor ut och jag hade en aning om att det skulle vara "uppdelad" värld eftersom det stått "Multi-Region open world" på hemsidan innan de uppdaterade siten nyligen.. Vad jag undrar är ... var är Oxenfurt??! :/// Den ska ligga en bit söderut... 29/04 instämmer. Quick-time formen där man kan hoppa direkt kors och tvärs över kartan är urusel (fast den är frivillig, kan jag tycka kanske, för valfrihet är bara bra). Men ta Morrowind där det fungerar hyfsat bra, t.ex, där finns transportmedel man använde... 28/04 Håller delvis med, när man satt och funderade på det. Men det är fritt val att använda dessa system. När man spelade Skyrim för andra gången avaktiverade jag quick-travel systemet, och herregud vad det tog tid att klara ut det. Men på samma gång skapade... 28/04 att helt slopa Quick-travel i stora spel är knappast en bra idé. Sedan kan man ju göra Quick-travel på olika sätt. Det är en annan sak. 28/04 Det är roligt att de satsar på en lite större karta, att det finns ett sammanhang mellan de olika kapitlen. Men det är ingen konst att göra en stor karta för att sedan röra sig på, konsten är att försöka fylla denna karta och värld med nyttigheter för... 28/04 GnnnnnnnffffffffgghhhhhhhhhhaaaAAAA! 27/04 ♫ En helt ny värld! ♫ 27/04 I feel an addiction creeping. Seriöst. Det roliga känner jag att om man inte orkar utforska allt så kommer man kunna läsa på forum i stil med "jag va i detta området och jäklar va grymt det va!" Man blir sugen av tips på ställen att besöka. Vet inte rik... 27/04 detta kan vara spelet som gör mig singel igen 27/04 O.O 27/04
Skicka en rättelse