Erkänner att de tagit sig vatten över huvudet.

Förra veckan nåddes vi av beskedet att man skulle kunna börja köpa och sälja moddar i Steam workshop, och att Skyrim skulle vara först ut. Detta möttes av både glada tillrop och stormiga protester, och Valves chef Game Newell kände sig tvingad att gå ut och försvara tilltaget med att de faktiskt försökte göra något som var bra för både moddare och spelare.

Men nu är det slut på försöket. Valve tar bort betalningsmodellen från Skyrim-workshopen, i något som ser ut som äkta ånger.

På den officiella Steam-bloggen skriver Valve att "Vi har gjort detta då det stod klart att vi inte fullt ut förstod vad vi höll på med." Spelare som köpt moddar kommer nu att få tillbaka sina pengar.

Vad tycker ni? Gör Valve rätt som viker sig för protesterna, eller skulle man stått på sig och givit försöket mer tid?

Du visar ett perfekt exempel på hur folks okunnighet spelar en stor roll i hur Valve/Bethesda kände sig tvungna att ta tillbaka det här systemet. 25% är helt okej. Tänk om du på något vänster hade fått en licens av Zenimax att bygga en expansion till... 29/04 En del av min inkomst är tack vare system som dessa, så jag är väldigt väl insatt i det. Det var inte något fel på systemet, det är folk som du(?) som sätter käppar i hjulet för innovation genom att vara gnällspikar som bara klagar för klagans skull.... 29/04 Det har redan gått för långt med DLCer. Titta på Battlefield serien. Moddarna gör det frivilligt. Har man köpt spelet så tycket jag att man har gjort rätt för sig. En modd är inte nödvändig för att man ska kunna spela spelet som det är. Jag beundrar mod... 29/04 75% är ju såklart helt absurt, 10% hade kanske varit mer rimligt...av Valve vill säga. För spelutvecklaren vet jag inte vad jag tycker vore rimligt. Ingenting, men rätten att säga ifrån modden kanske? Svårare att svara på. 28/04 Det går ju inte, hur ska Valve rättfärdiga att de tar 70% av pengar som folk donerar frivilligt. Det är ju ren o skär stöld då. 28/04 Om modskapare nu ska få pengar för sina moddar, som är rimligt även ifall det tydligen inte behövs, tycker du då att det är okej att valve tillsammans med bethesda tar 75% av intäkterna då? Är väl ändå modskaparen som ska främjas, inte jättreföretag som... 28/04 Vet inte riktigt vad det handlar om, men ifall folk vill sitta och göra coola moddar och tjäna en mindre hacka på det är det inga problem för mig. Ifall Valve tjänar en mindre procent på att sälja dem genom Steam så behöver det inte heller vara fel. Det... 28/04 Bra, Ogenomtänkt och dåligt från början till slut. Visst fan ser jag gärna att moddare får betalt för bra grejer men det här var kasst. 28/04 Ge oss doneringsknappar isf, men det blir alldeles för snårigt med betalmoddar, både legalt, för moddarna OCH för användarna. 28/04 Helt rätt, man kan inte sätta ett vinstintresse på moddning utan att avliva den. 28/04
Skicka en rättelse