I helgen spelades en stor turnering #Heroes of the Storm, kallad Heroes of the Dorm, där amerikanska högskolelag tävlade om ett helt års finansierade studier. Ett kul initiativ i sig självt men många blev extra glada när den stora tv-kanalen ESPN valde att sända matcherna. Alla var dock inte lika glada, särskilt inte programledaren Colin Cowherd, som kanalens egna radioshow The Herd, som hade denna giftiga kommentar om arrangemanget.

– Om jag skulle tvingas täcka e-sport, eller kommentera matcher, skulle jag sluta.

Hans uppenbara missnöje över kanalens beslut att sända Heroes of the Storm-turneringen slutade inte där, istället fortsätta att häva ur sig kommentarer som denna:

– Kan någon låsa dörren till mammas källare, och släpp inte ut dem.

Efter att han spelat upp en kommenterad matchsekvens fortsatte han att spy galla:

– Jag ska berätta vad motsvarigheten till det där var - att jag satte en pistol i munnen som tvingades lyssna till det där.

pubertala och ouppfostrade snorungar dräller det av inom ALL sport... 03/05 "galla".. Heh.. "E-sport" är sen ingen sport, det är dataspelande mot varandra, det är tävlingar precis som allt annat man kan tävla om. Sport är fysiskt, inte feta finniga tonåringar som ignorerar skola och ett liv för att bli "bäst" på ett dataspel.. 03/05 Han behöver inte oroa sig. Det är precis som med andra kommentatorer och experter.. De som inte har expertis inom sporten kommer inte att erbjudas en plats att kommentera. Sedan är ju detta uttalande inget annat än ett försök att få uppmärksamhet. Gansk... 03/05 Du menar till skillnad från snorungarna på fotbollsläktarna? Och i fotbollslagen för den delen. 01/05 Här skulle man kunna göra en journalistisk gärning och ta ett tvärsnitt av svenska sportkommentatorer för att fråga hur de ställer sig till e-sport i allmänhet. Nu är det ju så att det knappast finns någon sportjournalist som täcker samtliga traditionel... 30/04 esport är ju inte sport. Vi har ju pratat om det där. *duckar* 29/04 förväntade mig en Ron Burgundy, men den där fånen..? kan han inte bara säga upp sig på en gång då? eller skjuta sig om han helldre vill det.. för han tvingades tydligen kommentera det hela? och han kan inte stoppa framtiden vad han än anser är riktig... 29/04 Skriv om något vettigt ist. Klart det finns gubbar som inte vill täcka e-sport. Vem bryr sig. 29/04 Jag kan hålla med honom om att e-sport inte hör hemma i sportkanaler. Sedan är väl hans reaktion lite överdriven men det har nog mer att göra med att han har någon slags image som inte riktigt framgår i lösryckta citat. 29/04 Ja, tänka sig - att tvinga en pistol lyssna på det där. Omänskligt. 29/04
Skicka en rättelse