Det var ett tag då andra världskriget var det hetaste inom fps-genren, men efter ett par år lämnade aaa-titlarna dåtiden och lade mer fokus på modernt krig. I spelet #Verdun tas vi hela vägen tillbaka till tidigt 1900-tal och får en liten inblick i hur illa det kunde vara. Nu finns spelet ute på Steam och vem som vinner slaget om västfronten, det bestämmer du.

#Verdun är ett multiplayer-fps där du och dina kamrater kontrollerar grupper med soldater för att vinna mark mot dina meningsmotståndare. Spelet innehåller autentiska vapen från perioden och ja, du kan servera grillad tysk eller fransos med senapsgas.

Intressant tidsperiod, kanske det finns få spel om detta pga att det finns ingen tydlig "skurk" eller att det kallades för the great war men visades vara en besvikelse för de som var med... 29/04 Hur är detta jämfört med Heroes & Generals? 29/04 Verkar som spelet har gjort en jävla resa https://www.youtube.com/watch?v=vlEkPF26eYA Bra stämning och atmosfär i spelet och möjligt klastrofobiskt efter all tid man spenderar i skyttegraven men ganska roligt. 28/04 Tycker det är ett kul spel, även om det var ett tag sedan jag spelade. Tar tillbaka tankarna till The Trenches modden till HL2 som jag hade grymt kul med. 28/04 Jag tycker titeln på artikeln är lite missvisande. Jag är övertygad om att sniffandet och överlevandet är i stark motsats till varandra :) Intressant med ett spel om första världskriget dock. 28/04 Ser rätt kul ut faktiskt, men också oerhört stelt, eller? Kändes verkligen inte som om någon gubba var "levande", och känslan för vapnena var också rätt stela. Men det ser ut som om det skulle kunna vara något bra, och visst påminde det om tidiga Medal... 28/04 Ser mer ut som en mod till RO, t.o.m bilden med titeln och 3 gubbar i bakgrunden! För övrigt är ju första världskriget så jävla tråkigt! Skyttevärnsstrid, "modern" krigsmateriel i gammaldags krigföring, bah.. 28/04 Nä, jag föredrar att spela i andra världskriget. Men kul grepp, fast kändes lite Medal of Honor. Menade alltså inte att Medal of Honor var dåligt, men... gammalt. ;) 28/04 Ahh du menar på DET viset :) ja då förstår jag. :) 28/04 Nej verkligen inte, jag har själv kört riktigt välgjorda mods. Och med det sagt så ser detta bara alldeles för stelt ut för att vara ett nytt spel 2015. :) 28/04
Skicka en rättelse