Den eviga debatten om spelvåld har fått ännu ett tillskott. Skräckförfattaren Stephen King ventilerar i en krönika på Entertainment Weekly sina åsikter om ett lagförslag i Massachusetts, som skulle förbjuda försäljningen av våldsamma spel till minderåriga - och han är inte nådig i sin kritik. King anser att fördömandet av spelvåld är ett bekvämt sätt för politiker att ignorera två stora problem i USA: de allt större sociala klyftorna och kärleken till vapen.

It was too easy for critics to claim - falsely, it turned out - that Cho Seung-Hui (the Virginia Tech killer) was a fan of Counter-Strike; I just wish to God that legislators were as eager to point out that this nutball had no problem obtaining a 9mm semiautomatic handgun. Cho used it in a rampage that resulted in the murder of 32 people. If he'd been stuck with nothing but a plastic videogame gun, he wouldn't even have been able to kill himself.

Case closed.

Hoppsan sa. Trodde inte att ett småsarkastiskt inlägg som mitt skulle uppmärksammas på det viset. Den poäng jag (lite luddigt kanske) försöker förmedla är att vapnen inte är felet, utan de som använder dem. Om man är inställd på att ha ihjäl någon kan... 09/04 Bara att kolla på klassikern "Escape from New York " så ser ni framtiden för USA :) 08/04 det ligger absolut en poäng i det han säger :) fyfan alltså USA har issues och Sverige går långsamt åt samma håll med en massa babygangstrar som har världens bästa välfärd som ska springa runt å spela häftiga när dom har 5000 gånger bättre förutsättning... 08/04 jävlar vad bra sagt king!! respkekt till dig :D 07/04 Nämen vad gulligt. Och naivt. Tycker vi förbjuder alla att vara elaka också :p 07/04 Ända sen jag såg Studio S när det begav sig så har jag skitit blankt i vad staten och media tycker och tänker om sånt här. Ingen med ett IQ som överstiger en jordnöt kan på allvar tro att spel (eller "videovåld" som var så hemskt) gör att människor går... 07/04 där ökade min respekt för Stephen King ännu mer. Och det är en sjuk värld vi lever. Så är det bara. Titta er omkring bara så ser ni. Det är i en sjuk värld vi lever i... 07/04 Sjuka människor kommer alltid finnas, men man ska inte utnyttja det för att varken stoppa eller öka antalet vapen i händerna på folk. Om allt folk var friska, hur skulle vapentillgången se ut då? Skulle alla kunna skaffa vilka vapen de ville när de vill... 07/04 Det är absolut inte lättare att skaffa ett skjutvapen i Sverige än i USA, där kan du göra det i en affär, utan särskilt mycket pappersarbete, på en gång. Här måste du antingen gå den lagliga vägen vilket tar lite tid samt så måste du vara aktiv inom sky... 07/04 Mindre kaliber kan vara farligare än grövre, när en finkalibrig kula har trängt in i kroppen börjar den tumla runt och förstör en massa vävnad. 06/04
Skicka en rättelse