Trots att Gabe Newell inledningsvis visade sitt stöd för möjligheten för Skyrim-moddare att ta betalt för sina kreationer på Steam dröjde det bara någon dag till innan initiativet skrotades. I slutändan var det nog ett lätt beslut att ta, den enorma kritikstormen Valve fick utstå kostade helt enkelt mer än vad moddarna gav i inkomst. Eller som Newell själv sa på Reddit:

– Låt oss anta att vi är korkat giriga. Än så länge har betalmoddarna genererat 85 000 kr i inkomst. Det är ungefär 1 % av kostnaden för den ständigt ökande mailskörden våra anställda har fått (ja, att reta upp Internet kostar oss 8 miljoner kr på bara några dagar). Det är är inte korkat girigt, det är bara korkat.

Det var heller inte alla som var nöjda över att initiativet skrotades, vissa Skyrim-moddare har till och med sagt att de slutar helt och hållet. Nedan kan du se Total Biscuit raljera om saken.

Som moddare tycker jag själv; 1) Var _extremt_ tacksam ifall någon vill skänka en liten slant till dig för att du håller på med din hobby. Extremt få hobbies genererar pengar. Vill du tjäna pengar så sök ett jobb eller fortsätta modda tills du blir så... 02/05 https://www.youtube.com/embed/5aavBAplp5A 01/05 Från överväldigande till väldigt bra på några dagar visar missnöjet. De kommer bli en betalmodel självklart framöver, men för guds skull gör om den delen till ett annat utseende/design. Inte baka in allt i sammma röra. Känner oro för de där företaget... 01/05 Moddare: "Vi vill få betalt för vårt arbete" Gamers: "Dra åt helvete" 30/04 Jag tror du underskattar storleken på Steam. Enligt http://www.anandtech.com/show/9003/valve-to-showcase-steamvr-hardware-steam-machines-more-at-gdc-2015/ så har de 125 miljoner aktiva konton. Om din uträkning stämmer, så pratar vi under 1% som har mail... 30/04 Det är rimligt - beroende på vad det är för frågor och vad frågorna kräver. Det är rimligt att jag hinner till jobbet på 10 minuter på morgonen...det är mindre rimligt att jag är hemma på 20 minuter på kvällen pgr av trafiken. ;) 30/04 Om det hade varit okej för utvecklaren så, ja visst! 30/04 Du tror på fullt allvar att Disney/Marvel skulle låta dig släppa den filmen, som är kopierat rakt av, "med lite nytt innehåll" och samtidigt ta betalt för det? Jämförelsen jag gjorde kanske var lite grov, men den är också ganska snarlik. Mods bygger på... 30/04 Skyrim var nog det mest korkade valet att börja med när det gäller betalmoddar, speciellt eftersom det redan finns en sån etablerad moddingcommunity. 30/04 Så du tror att om du gjort en fortsättning på filmen så skulle det vara helt ok? 30/04
Skicka en rättelse