E3-mässan i Los Angeles har länge varit en av branschens största traditioner, men främst för de som spelar på konsoler. #Sony, #Microsoft och #Nintendo brukar dominera evenemanget med de stora avtäckningarna, pinsamma scenshowerna och exploderande hype-mätarna. Men nu ger sig pc-spelandet in i leken på allvar.

AMD och PC Gamer står bakom presentationen som helt kommer fokusera på pc-plattformen. Det är första gången i mässans historia som formatet får en egen konferens, och vi kan vänta oss snack från Dean Hall (#Dayz), Cliff Bleszinski (#Boss Key Productions), #Blizzard, #Tripwire Interactive, #Square Enix, #Obsidian och #Paradox Interactive. Fler utvecklare kommer utannonseras närmare evenemanget.

– Vi lever i pc-spelandets gyllene tidsålder, men till skillnad från andra format så har pc ingen marknadsavdelning och – fram tills nu – inget event under E3-veckan. Vi tycker att en sådan här show som sammanför människor från varje hörn av pc-spelandet har varit behövlig länge, hälsar PC Gamers Tim Clark.

Presentationen går av stapeln den 17 juni klockan 02.00 svensk tid. Bokmärk pcgamingshow.com för att ha koll när nya uppgifter dyker upp.