Spelare världen över väntar fortfarande på att vettiga vr-brillor ska hitta ut på marknaden för en rimlig slant. #HTC och #Valve ger sig in på branschen senare i år och någon gång därefter släpps Oculus Rift och #Sonys Morpheus. Men vi kommer få vänta länge innan tekniken får brett genomslag.

Åtminstone om vi ska tro #CCP-chefen Hilmar Veigar Pétursson. Under Slushplay-konferensen i Reykjavik förra veckan delgav han åsikten att vr-tekniken inte kommer slå igenom ens nästa år. Han drar paralleller till 3D-korten som tog sex år på sig att bli framgångsrika, samt mobilspelen som tog ännu längre på sig att bli dagens succébransch.

Pétursson är förmodligen övertygad att tekniken blir framgångsrik någon gång i framtiden, då CCP själva utvecklar vr-spelet #Eve: Valkyrie.

Vad tror ni, är 2016 året då den virtuella verkligheten tar oss med storm, eller har Pétursson rätt när han tror att vi kommer få vänta längre än så?

Det mest intressanta i alltihop är att de som säger att mobilspel inte är riktiga spel många gånger håller fram äldre 2D-titlar som "riktiga" spel när det i princip är samma sak. Hade vi frågat någon på 80-talet om Angry Birds är ett riktigt spel så had... 03/05 https://lh3.ggpht.com/v-skPel18nnPCeuo5DbxaXa_P1YRz9tdWJ0_AXo_TTplUk-a_YMoakcnMw9k7-Y_vg=h900 Rätt många spelutvecklare som önskar deras spel drog in lika mycket pengar som Angry Birds, Candy Crush, Clash of Clans osv. 03/05 3D-kort var för den relativt nya tekniken som många blev besvikna på, och "mobilspel" är inget som blir framgångsrikt som spel, det är interaktiva appar, inte riktiga spel. 03/05 Japp, och utvecklingarna sker i en imponerande hastighet också. Jag tror som sagt inte att 2016 kommer nalka början på VR-headsettens tid på riktigt, men jag tror inte 2017 är omöjligt. 02/05 För de som har intresse och pengar samt kan stå ut med ett smalt utbud av mediainnehåll som kan nyttja tekniken kommer det finnas hyfsade möjligheter. Tumregel för när någonting har slagit igenom är i mina ögon när ens tekniskt ointresserade föräldrar... 02/05 Haha, jo, han har lovat lite väl mycket guld och gröna skogar i det förflutna, men han har nu faktiskt bättrat på sig. Ända sen Andie tog över utveckligen av EVE så har allting bara blivit 100x bättre. 02/05 CCP har för närvarande bara en enda produkt för PC och den kommer aldrig att få VR-stöd så han är knappast någon branschexpert. Valkyrie har ju faktiskt inte släppts än och var ursprungligen inte ens tänkt att släppas alls. Det finns många seriösare akt... 02/05 Håller med :) Jag köpte Oculus DK1 och älskar det..har byggt upp ett stort förråd med spel och dylikt som stöder VR - så jag är väl förbered inför retail versionen av <insert which ever comes first VR> 02/05 VR är det som återbygger mitt spelintresse lite. Spel har ingen stor utveckling längre och VR behövs för just det. 02/05 -Varför är himlen blå? "-Den blå färgen beror på att solens ljus bryts och sprids i luftmolekyler och vattendroppar i jordatmosfären. Solljuset är inte vitt, utan inrymmer olika ljusvågor med var sin färg. Dessa ljusvågor svänger med olika hastighet,... 01/05
Skicka en rättelse