#Team Fortress 2 har alltid haft en tävlingsinriktad skara spelare sedan spelet först släpptes för sju år sedan. Men det har inte varit tal om någon gigantisk scen med proffslirare som kan försörja sig på att lobba granater, bygga sentries och kniva ihjäl motståndarna. Förändringens vindar kan dock vara på väg i form av nya funktioner.

Delar av den amerikanska TF2-communityn har besökt Valve i Seattle och diskuterat hur de kan få tävlingsspelandet att nå nya nivåer. Till spelarnas stora glädje visade det sig att Valve redan arbetar på i princip allting de vill ha, vilket inkluderar stream-listor liknande de i #Counter-Strike: Global Offensive och ett matchmaking-system för rankat lir. Lär dig mer i klippet nedan där communityns utsända summerar sina intryck.

Tack till anon166869 för detta #nyhetstips!
Den stora frågan är väl på vilket sätt Valve lyckas implementera rankat spel. Jag tror de skulle vinna mycket på att få "casualspelare" nyfikna på att köra mer tävlingsinriktat. Som det är nu måste man böka en hel del med externa hemsidor, chattkanaler... 05/05 Förvisso:) 04/05 Fast trots det är TF2 oftast topp fem över mest spelade titlarna på Steam, så något slags underlag finns det ändå. 04/05 Fast känns lite snett att man pratar om ett spel som är lastgammalt och espost i samma anda ok om det hade skett i spelets linda. 03/05 En gång i tiden tävlingsspelade jag hyfsat seriöst och är verkligen nyfiken på hur det här slår ut. Jag lär väl knappast återvända till att sitta och nöta flera dagar i veckan, men att få en anledning att köra mer än bara public gör mig till glad scout.... 03/05 Eftersom du kan spå framtiden, kommer jag någonsin vinna på lotto? 03/05 Skulle varit väldigt skoj, har lirat mycket TF2 och det finns potential för spelet att funka som tävling, kolla bara in hur duktiga vissa är som Demomans. 02/05 Låter väldigt bra. Ett annat spel jag skulle vilja ha någon form av matchmaking i är Chivalry, men tydligen är spelarbasen för liten för att det skulle kunna fungera (om man ska lita på "folk på forumen"). 02/05 Kom ihåg att TF2 var på väg att bli ganska stort inom E-sport när det släpptes, innan Valve började släppa hattar och skit... Skulle verkligen vara roligt om detta lyckades! :D 02/05 o ja. 02/05
Skicka en rättelse