Hololens är en augmented reality-teknik från #Microsoft – ett par brillor som skapar hologram i omgivningen. Något som ska kunna användas både till nytta och nöje när de släpps senare i år.

Youtube-gänget Tested har redan testat maskinen och har en hel del att säga om saken. I det 30 minuter tunga klippet nedan får vi lära oss hur alltihop fungerar, hur bildkvalitén är och vad som skiljer tekniken från virtual reality.

Även The Verge har testat maskinen och deras intryck ser ni i klippet nedan.

Problemet är den extrema upplösningen som behövs för rendera en virtuell Full-HD TV några meter bort på ett övertygande sätt. Sedan ska denna virtuella TV vara still på samma ställe "på väggen" när du rör på huvudet. Potentialen finns där någonstans men... 04/05 Tycker det finns all anledning att vara positiv till detta. Att det stora problemet är fov och inte åksjuka eller total avsaknad av applikationer är lovande. Att verge hatar på det lovar ännu bättre. 04/05 Om detta blir så bra i tex film uppspelning så kommer man inte behöva någon TV alls längre. Bara plocka fram en 200" tv och sätta upp den på närmaste vägg och kolla på film. 03/05 Jamie och Adam? Trodde först det var Mythbusters grabbarna som hade testat. :| 03/05 Hololens och AR verkar mycket mer användbart och genialt än VR tbh. AR kan bli en ny standardgrej som alla förhåller sig till, VR mest en gimmick. 03/05 Och hur har du tänkt trycka in ett headset i en mjukvara? 03/05 Man kan alltid hoppas men då måste dom stoppa in stora böjda skårmar på 180° på brädden och 134° på hörjden 03/05 dumdumdumdum. Ska dom trycka in den här i Windows 10 på bekostnad av upplevelsen för oss som inte är intresserade blir jag tokig. 03/05 Det kommer :) Elektromagnetisk raketdrift kan vara en "snar" lösning på transport inom solsystemet som skulle kunna vara möjlig med konventionell nukleär kraft. AG lär vara framtiden. När allt kan byggas in i ett par glasögon så lär ingen behöva måla... 03/05 Man får hoppas att det är en tidig prototyp som visades och målet är att fylla hela synfältet 03/05
Skicka en rättelse