Efter många om och men tar #EA till slut bladet från munnen och sätter ett releasedatum för #Rock Band i Europa. Den 23 maj drar festen igång, men då bara på Xbox 360 - för övriga versioner nämns ett flyktigt "i sommar".

Europaversionen skeppas med ett gäng nya låtar, bland annat av Blur, Oasis och Muse. Nedladdningsbart material kommer göras tillgängligt på releasedagen och priset per låt blir 160 Micrsoft Points (cirka 15 kronor styck).

Till skillnad från nordamerikanerna kommer vi européer få köpa spel och instrument separat. Kringprylarna - mikrofon, gitarr, trumset - springer loss på 170 euro (drygt 1600 kronor), så för en komplett uppsättning rockstjärnesimulator får du räkna med att hosta upp dryga 2000 riksdaler. Trådlösa gitarrer springer loss på 80 euro och trummorna 90.

De nya låtarna som ingår i spelet:

  • Beetlebum - Blur

  • Rock 'n' Roll Star - Oasis

  • Monsoon - Tokio Hotel

  • Hysteria - Muse

  • Hier Kommt Alex - Die Toten Hosen

  • Perfekte Welle - Juli

  • Countdown to Insanity - H-Block X

  • Manu Chao - Les Wampas

  • New Wave - Playmo

Tack till fAkkfAcE för detta #nyhetstips!
En massa Metallica låtar är med:heart: 09/04 Och när du räknat bort kostnaden för sjukförsäkring,pension, eventuellt dagis och skola för ungarna etc så ligger amerikanen och svensken ungefär lika... Det blir iaf riktigt nice att spela rock band, behövs det så kör jag ner till tyskland för att förs... 09/04 När man läser detta känns det bra att redan ha importerat grejerna. Sitter på spelet ett halvår tidigare och betydligt billigare vad det verkar bli när det släpps här, tacka dollarkursen för det. 09/04 Bra! 09/04 Priset är helt ointressant, jag är bara sinnessjukt glad över att det har kommit ett release-datum. :) 09/04 Om du köper den i affär får du lägga på moms (beroende på delstat), men inte om du köper mellan delstater (dvs för det mesta på nätet). Det var en rätt haltande jämförelse med inkomsten, och egentligen helt orelaterad. Har ni inte läst grundläggande eko... 09/04 Varför lägga på moms på $169? $169 är vad det kostar direkt till kund i staterna. Men om man ska snacka "hur mycket det känns" för amerikaner att köpa nåt så kan man ju jämföra löner. En lärare i USA tjänar i genomsnitt ~$47.602 / år = 23.750 SEK / mån... 09/04 Kom även ihåg att EA endast är distributör. Det är MTV som är publisher, och således sätter priserna. Så om det ska bashas så basha på rätt företag. 09/04 På tok för mkt dyrare här... högst osannolikt att man köper det för det priset. 09/04 Du får gärna förklara i så fall. 09/04
Skicka en rättelse