Emil Christensen förklarar hur mental inställning kan avgöra en match.

"Jag blir väldigt, väldigt förbannad". Emil "Heaton" Christensen verkar inte vara den bästa av förlorare men så har han också vunnit det mesta som går att vinna i Counter-Strike. I det tredje avsnittet av P3 Spels specialpodd om Counter-Strike är temat tävlingsmentalitet.

Tillsammans med kollegan tillika sambon Andjela Kusmuk inleder de bland annat med att diskutera lagdynamik, hur det gäller att stämningen är bra så att man inte hamnar i negativa gnällspiraler - vilket direkt kan skada prestationen. Om någon fortsätter att skada stämningen på det viset kan det bli aktuellt att kicka personen, menar Christensen.

Psykologen Oskar Henrikson menar att det finns två typer av inställning. Den första, "growth mindset" ser utmaningar som nya möjligheter att lära sig och bli bättre. Det spelar inte så mycket roll om man vinner eller förlorar en match, det gäller att ta med sig något från den. "Fixed mindset" är lite tvärtom, varje match är direkt avgörande. Forskning visar att den förstnämnda inställningen oftast kommer längre.

Heaton håller med till viss del. Han håller med om att man måste utvärdera sina prestationer, vare sig det gäller vinster eller förluster. Men man kan inte gå in i en match utan en mental inställning att vinna. Lyssna på hela avsnittet för att höra fler diskussioner i ämnet och några handfasta tips från Heaton.

Haha. Det finns inte en chans på jorden att jag skulle glömma bort HeatoN. Vid närmre eftertanke, så tror jag att jag dagligen tänker på HeatoN. 05/05 Heaton kommer aldrig glömmas bort 04/05 Känns så konstigt att se Andjela på en FZ-nyhet. Then again, jag har fortfarande svårt att få huvudet runt att hon är tillsammans med Heaton. Blir väl så när man känner folk sedan tidigare och dom helt plötsligt entrar en situation där man inte förvänta... 04/05 Zzzz boooring! xD Heaton må vara grym och CS må vara ett schyst och populärt spel men verkligen inget vidare spel att göra frag videos till. Så långsamt och segt jämfört med Tribes, UT och Quake. Random CPMA video från någon randomlirare: https://www.yo... 04/05 Jag kan nog inte säga en enda som är stor inom e-sport förutom Heaton, han vet jag vem det är. Digital Zlatan? :) 04/05 Jag spelar inte ens CSGO och Heaton har alltid en plats i mitt hjärta. 04/05 Känns verkligen som dom försöker måla upp spel i allmänhet som något slags verktyg för mobbning. Även om det är ett problem känns det inte som man löser det genom att läsa upp chockerande citat i tv-rutan men nån slags översittar-ton 04/05 ok lite lol på 240p, då vet man att det är från urminnestider tillbaka. 04/05 Heaton, en av dom få hypade personerna i världen som faktiskt levde upp till sin hype! https://www.youtube.com/embed/YCSox1QMW68 04/05 Är det bara jag som läste "kukmus"? Fantastiskt fånigt och omoget i vilket fall som helst. Den bjuder jag på. 04/05
Skicka en rättelse