Det började med att MTV.com i måndags berättade att #Microsoft försöker få ihop en motsvarighet till #Nintendos rörelsekänsliga wiimote. Rykten gör gällande att den ska vara färdig till Xbox 360 innan årets slut. Enligt en hemlig källa har Microsoft jobbat med den sedan i somras och i nuläget planeras stöd för två spel #Perfect Dark Zero och [n=23186 Conkers: Fast and the Furriest]. Vidare kan vi läsa att det enbart planeras för en kontroll (alltså ingen motsvarighet till

Wii-kontrollens nunchuck) och att MTV.com frågade sin källa om denne inte kunde rita en bild föreställande kontrollen. Sagt och gjort, en skiss gjord i MS Paint finns att beskåda på MTV-sidan.

Till detta hör även att en kille som kallar sig Jake och har en blogg om Xbox-prylar även han kan "bekräfta" att Microsoft ger sig in på marknaden för rörelsekänsliga kontroller. Enligt hans källa på Microsoft har de under arbetsnamnet Newton licensierat olika patent från ett företag vid namn #Gyration och som råkar vara samma företag som fixade patent för iimoten till #Nintendo. Jake passar även på att peka på en jobbannons som Microsoft hade ute för några månader sedan där man sökte en elektroingenjör med kunskaper inom bland annat rörelsekontroll, accelerometerinstrument och gyroskop.

Om dessa rykten är sanna låter vi vara osagt och väntar istället på att Microsoft själva ska presentera något. I nuläget har de bara svarat att de inte kommenterar rykten.

Heh, kul med fanboys som vanligt =) Nintendo och Sony härmade väl microsoft när de nu plötsligt börjat satsa på online-tjänster? Både MS och Nintendo härmar väl Sony med att ha dubbla analoga spakar? Vete fan vem som började med rumble men det har väl... 13/04 Även Sega hade väl en kontroll med liknande funktion man kunde köpa (fishing rod) innan. 12/04 Folk glömmer som sagt att microsoft redan testade sådana kontroller för drygt 10 år sen, det blev ingen succé då, men så fort någon annan kom med det ett par år senare så blev det en braksuccé och vill någon annan göra samma sak som de gjort tidigare... 11/04 förhelvete... jag fattar inte hur ni jävla fanboys orkar.. vad är det du/ni vill komma till? att ps3/xbox/wii är bättre ? och ? vem fan bryr sig förutom alla som är 12? 10/04 okej.. ingen har sagt det så då gör jag det.. FAIL Så skrattretande dåligt att det bara måste vara sant (så brukar det vara med Microsoft). Nåja, ska bli intressant att följa utvecklingen. En .. ja, va ska den heta.. Boxmote?.. LOLzor 10/04 Inte en chans att konsoller kan ta PC'ns plats, aldrig någonsin! Sen att de "härmar" alla kopierar de varandra och "förbättrar" vissa delar. Orka konsoller när det finns PC. :) 10/04 Fanboysen verkar inte fatta att dem blivit tillsagda.... 10/04 För de flesta mångmiljard-företag fattar sina beslut baserat på avundsjuka? Jeez... Min uppskattning är att det sitter cirka noll (0) MS-fanboys i MS styrelse. Det är klart att de gör allt för att fånga casual-gamers, det gör alla just nu och jag ser... 10/04 LOL har dom tappat 360 fans så dom måste sno nintendos ellr.. fyfan asså. nej, ps3 annars får det vara!!! 10/04 Trevligt att det kommer (om det kommer) fler tillbehör. Inget jag kommer köpa själv till xboxen dock. Sen om det är en kopia av den ena eller andra manicken spelar väl ingen roll bara dom använder en egenutvecklad teknik. 10/04
Skicka en rättelse