Green Man Gaming: CD Projekt vill inte arbeta med återförsäljare som kan störa deras egen försäljningsplattform.

"Vi tror att deras vilja att stödja sin egen plattform genom att bara samarbeta med återförsäljare som inte står i konflikt med den är större än deras vilja att möta efterfrågan hos publiken."

De hårda orden kommer från spelnätbutiken Green man gamings vd Paul Sulyok, enligt Eurogamer. Upprinnelsen är att Green man gaming sålt koder till The Witcher 3 för ett starkt rabatterat pris, runt 320 kr istället för det rekommenderade priset 490 kr vilket fick CD Projekt att via sitt forumt uppmana besökare att inte handla via GMG, då de enligt uppgift inte skulle ha fått några nycklar att sälja vidare.

Green man gaming replikerade med att säga att de varit en godkänd återförsäljare sedan 2011, men att sex månader av förhandlingar och erbjudanden om stora försäljningsgarantier inte givit något resultat i fallet The Witcher 3. Green man gaming och flera andra återförsäljare skulle ha drabbats av detta. Resultatet blev, enligt GMG, att de köpte nycklar från tredje part som de sedan sålde vidare till förlust till sina kunder.

Sulyok pekar eventuellt mot CD Projekt och GoGs nya "steam"-tjänst GoG Galaxy.

Vad tror ni? Försöker CDPR styra kunderna till sin egen plattform, eller är det ett hjärnspöke från GMG:s sida?

Alltså, amerikanerna är dåliga hantverkare. Deras filmer är underhållande och riktigt bra. Samtidigt som de är skrattretande. På det sättet att de offrar realism för säg spänning, händelser, överdrift. Det är samma med deras spel, även deras Dragon age... 10/06 Hehe! sånt händer :p 10/06 Och jag missade helt att alla inlägg var en månad gamla... Hittade precis länken till artikeln. 09/06 Jag vet! Fast jag undvek att framföra det, då man inte bör ta upp olaglig kopiering här på domänen. Om jag minns rätt :p edit: Sedan så vill jag inte att någon laddar ner det gratis. Då, jag älskar RED och deras allt. De har skapat ett sant mästerverk... 09/06 Vem har sagt att han missar det? Håller företaget på så kan han helt enkelt ladda ner det istället. 09/06 Tack för bra svar. Nu ska vi bara komma överens om vad som är moraliskt vs. juridiskt rätt. 10/05 Ja, du har nog rätt. Striden är det enda blodiga och resten är bara opersonliga trevliga saker som våldtäkter, förtryck och ett land i misär. Vad får dig att tro att det är fel med comic relief? Precis det jag skrev att DAO är mörkare och mer seriös än... 10/05 Menade DAI (videon är DAI för övrigt). Det är ju trots allt DAI som Witcher 3 ska konkurrera med, inte det utdaterade DAO. Jag ska bli bättre på att skilja de två närliggande tangenterna. Innan du gör bort dig helt., borde du ta reda på om jag spelat... 10/05 Innan du gör bort dig helt, borde du kanske spela spelen. Då menar jag DAO och DAI så att du ser skillnad mellan spelen... 09/05 https://www.youtube.com/embed/rr8-5Fn_6XY DAO är ju knappast fritt från comic relief. 09/05
Skicka en rättelse