"Vi tror att deras vilja att stödja sin egen plattform genom att bara samarbeta med återförsäljare som inte står i konflikt med den är större än deras vilja att möta efterfrågan hos publiken."

De hårda orden kommer från spelnätbutiken Green man gamings vd Paul Sulyok, enligt Eurogamer. Upprinnelsen är att Green man gaming sålt koder till The Witcher 3 för ett starkt rabatterat pris, runt 320 kr istället för det rekommenderade priset 490 kr vilket fick CD Projekt att via sitt forumt uppmana besökare att inte handla via GMG, då de enligt uppgift inte skulle ha fått några nycklar att sälja vidare.

Green man gaming replikerade med att säga att de varit en godkänd återförsäljare sedan 2011, men att sex månader av förhandlingar och erbjudanden om stora försäljningsgarantier inte givit något resultat i fallet The Witcher 3. Green man gaming och flera andra återförsäljare skulle ha drabbats av detta. Resultatet blev, enligt GMG, att de köpte nycklar från tredje part som de sedan sålde vidare till förlust till sina kunder.

Sulyok pekar eventuellt mot CD Projekt och GoGs nya "steam"-tjänst GoG Galaxy.

Vad tror ni? Försöker CDPR styra kunderna till sin egen plattform, eller är det ett hjärnspöke från GMG:s sida?