Nästa vecka lanseras kvinnokarlen Geralts tredje äventyr men det är långtifrån ensamt att innehålla intima scener.

Lemlästningar, blodfontäner och smärre folkmord är vardagsmat i spelvärlden och utan att lägga någon värdering i det kan man lugnt påstå att de flesta av oss är ganska så avtrubbade vad det gäller virtuellt våld. Sex och andra intima relationer är dock inte lika vanligt och hittas mest i rollspel från #Bioware och #CD Projekt. Varför är det så?

Vi undrar också vad du tycker om dessa mellansekvenser, som rent krasst ofta bara är avklädda belöningar för att du lyckats navigera rätt i en rad dialogval. Blir det någonsin något annat än lite bar hud eller hjälper de faktiskt till att skapa en djupare relation mellan dig och andra karaktärer?

Och i så fall, vilket spel har lyckats bäst på den fronten och vilket har lyckats sämst?

Naket och sex är det värsta som finns! Tänk om barn och ungdomar blir inspirerad och tar efter! Bättre med blodigt våld och avhuggna huvuden. Mindre sex och mera våld! Seriöst, inga problem med sex och inte heller naket eller stora bröst. Spel är fiktiv... 11/05 Du kanske inte kan se kärlek nej, men det betyder inte att du inte kan förmedla vad kärlek är genom ett media. Du kan väcka kärlek och empati för en karaktär i vilket forum du väljer att uttrycka dig i. Så nej att det inte skulle finnas plats för kärlek... 11/05 Klart det ska knullas i spel med.. tryck Esc om det inte passar.. 11/05 Nej. För min egen skull. 10/05 Sex i spel är helt onödigt då porr görs mycket bättre på typ Brazzers. Sex tillför ingenting till story eller gameplay eller annat. Det är bara pålagt för att "det säljer". Man skulle sälja allt med sex istället då. På frukostflingorna skulle det vara... 10/05 Alldeles för lite, lite virtuell sex är bästa motivationen för att klara ett uppdrag. 10/05 Hud? det heter pixlar! 10/05 Tycker det är ganska töntigt, det är bara konstigt och stelt att se på och adderar aldrig nått i spelväg. Det e ju inte en film vi tittar på. 10/05 Är det konstigt förresten att vara heterosexuell men alltid vilja spela som tjej, och tycka det känns skevt om man är en manlig karaktär som har sex osv? Känns iofs konstigt att som kvinnlig spelkaraktär gå och ragga upp män, föredrar att försöka stöta... 10/05 Inga problem alls, så länge det görs rätt. Bara religösa (läs nervösa) amerikanare och dess lika som är livrädda för att se hud. Beror helt enkelt på om det passar in i storyn/världen man spelar i eller ej. 10/05
Skicka en rättelse