#Hearthstone: Heroes of Warcraft är i grunden ett gratisspel, men det är lätt hänt att man ändå köper på sig kortpaket för att få de där legendariska korten man suktar efter. Reddit-användaren MattCauthron har tagit det här med mikrotransaktioner till helt nya nivåer.

I ett inlägg avslöjar han att han köpt 2100 kortpaket på fyllan, vilket landar på svindlande 28 000 kr (3400 dollar). Fast galenskapen slutar inte ens där: han har nämligen redan alla spelets kort och handlar enbart för att få guldversionerna, som är helt och hållet kosmetiska.

PC Gamer har tagit ett snack med honom där han förklarar sig. I princip handlar det om att han "gillar animationerna" och att jobbet på ett storföretag inom olja- och gassektorn gör att han har råd. 21 golden legendaries blev det till slut, och han ångrar inte köpet.

Hur mycket pengar har du spenderat på Hearthstone?

Förstår inte heller grejen. Det finns väldigt mycket folk med väldigt mycket pengar i världen, 28 000 är ju inte direkt en astronomisk summa? Har sätt folk dumpa 100k+ på sprit under en enda utekväll i mina dar :P Vad som däremot är ett nyhetsvärde är... 10/05 Jag antar att det inte finns någon ingame trading-funktion i HS så att korten man köper behåller någon form av värde? Då är det ju inte lika välspenderade pengar, eftersom det inte ens är någon form av investering (jämför med att spendera liknande penga... 10/05 Vad hette spelaren då? 10/05 Har inte spenderat en krona och tänker inte göra det. Inte för att jag egentligen bryr mig om vad folk gör med sina pengar... men då det påverkar för alla andra så är det klart man gör det. 10/05 Har han råd så spelar det väl ingen roll att han köper guldkort för en massa pengar? Vanligt folk köper ju cigaretter och snus för enorma pengar, dessa artiklar anser inte jag vara mer nödvändiga än guldiga spelkort i ett spel. 10/05 Asså användandet av ordet "snubbe", dör. Inte köpa någonting från Morris när man ändå är igång liksom. 10/05 Han kallade inte honom galen - han sa att han kan få spendera lite galet. Inte alls samma sak ju ;) 10/05 Vem är du att kalla honom galen? 09/05 Att folk orkar gnälla på andra vad dom gör med sina egna pengar. 09/05 Egentligen är det inte sjukare än att någon har så mycket pengar att hen kan göra något sådant där utan att det märks ekonomiskt. 30k är dessutom ingen större summa för de som har många miljoner att spendera på luft. Om man översätter det hela till hur... 09/05
Skicka en rättelse