Det blev inget Mästarnas Mästare men nu kan e-sportsprofilen bjudas in till dansprogrammet istället.

Trots att det fanns stort folkligt stöd för att Emil "Heaton" Christensen skulle få vara med i tävlingsprogrammet Mästarnas Mästare blev det ingen deltagande, han fick istället bara medverka i eftersnacket. Under helgen startades dock en ny kampanj som ämnar övertyga TV4 att bjuda in Heaton till Let's Dance nästa år.

Alldeles nyss blev Christensen intervjuad av Nyhetsmorgon och svaret på den självklara frågan om han kan dansa blev detta:

– Inte alls egentligen, jag är faktiskt ganska dålig men det vore kul att bjuda på sig själv. Så länge man har roligt och gör sitt bästa går det nog bra. Det vore ett stort steg för e-sporten om man blev inbjuden till ett så pass stort program.

Programledarparet följde upp denna relevanta undran med en ledande fråga kring e-sportares (bristande) fysiska förmåga, något Heaton dansande runt galant. Han menade att spelare på toppnivå måste träna både kropp och sinne för att kunna prestera så pass bra som de gör under långa perioder.

Huruvida denna kampanj lyckas återstår att se, Facebook-sidan har för närvarande drygt 3600 följare.

Alla som har koll på cs scenen eller e-sport eller varit intresserad av spel nu och ca 15 år bakåt vet vem HeatoN är eller har hört talad om honom. Nog för att FZ inte är en e-sport sida men det är lite väl mycket gnäll och avundsjuka från folk som endå... 14/05 HeatoN är inte känd bland unga människor. HeatoN var känd bland unga människor för åtta-tolv år sedan. 13/05 Det är klart att Heaton ska få ställa upp om han vill det. Han är känd bland unga människor och skulle säkert göra en bra insats. Alex från rackartygarna var ju med så varför inte Emil Christensen? 12/05 Mycket negativt i kommentars tråden tycker jag, enligt mig skulle det verkligen inte göra något om gaming personer kom ut lite mer tv världen. Så majoriteten inser att bara för man gillar spel innebär inte det att man måste vara någon helt utan socialt... 12/05 Förståeligt då,och jag hade hållt med om det var aftonbladet det stod på men jag tror att inom de flesta gaming-kretsar behöver han ingen introduktion. Dock så var det rätt länge sen han var superpoppis 12/05 Jag tror ganska många som ser såna där sega program vet vem Rebecca Stella var och trots att hon är ung och snygg så åkte hon ut först. Lets Dance är ett underhållningsprogram med danstema, inte ett dansprogram med underhållning. Gör man intryck kan man... 12/05 Det är ju bra att e-sport börjar bli lite mer accepterat, och det är väl det hela den här grejen handlar om. Dock är det ju synd att man ska måsta blanda sig in i dessa värdelösa skitprogram för att anses som accepterad. 12/05 Han skulle powerslida och bunny-hoppa sig till segern 12/05 Det funkar ju inte, ingen vet vem han är. Han är ju ingen som har jobbat med TV eller synts mycket på TV, han har ingen medial image inom TV, om han skulle stå där och prata efter sina danser eller presentera sig så skulle folk ändå inte fatta eller bry... 12/05 Kom ihåg också att det ska vara ett stor N i HeatoN annars vet inte folk vem man pratar om :) 12/05
Skicka en rättelse