Anita Sarkeesian har med sitt Feminist Frequency rört upp starka känslor och blivit ett hett samtalsämne både i pressen och internets alla kommentarsfält. Den kritiska synen på hur kvinnor porträtteras i spelens värld har inte alltid gått fram på det slagfält vi i vardagsmun kallar för "kommentarsfältet". Den här gången har Sarkeesian dock vänt aningen på steken och fortsätter nu sin serie med att lyfta fram positiva kvinnliga spelkaraktären.

Som ett exempel har hon idag valt att fokusera på Jade från #Beyond Good & Evil. Detta trots att hennes högra hand är en riktig mansgris.

De har "aldrig" varit i majoritet ... alltså är det du som inte har någon verklighetsuppfattning och behöver jobba på din mörkrädsla. 21/05 Hur får du 25% vita spelare till en majoritet? 17/05 Ok bra då vet jag. Ingen verklighetsuppfattning alltså. Det verkar aldrig ha varit mer än 25-30% vita spelare i NBA sedan 1990. http://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_ethnicity_in_the_NBA 17/05 Du ställde en fråga om när jämställdhet blev knutet till militant feminism. Jag svarade på det. Det jag glömde nämna när jag skrev det. Militanta feminister använder sig av jämställdhet som ett sorts skydd. Sa inget om att det inte skulle fungera bättre... 15/05 När jag spelar NBA 2K14 blir jag mörkrädd när majoriteten av spelarna är svarta. 15/05 Bra poäng om hur man bör förhålla sig till hot på nätet som en offentlig person, men om man är offentlig bl.a just på grund av sådana hot så förstår jag ändå att man väljer att visa dem. Sedan förstår även jag att en person kan välja att skaffa sympatie... 15/05 Vill bara dubbelkolla att du skämtar när du säger "Det finns inga problem med stereotyper i spel"... Hur många svarta hjältar finns det i dagens datorspel? Hur många vita? Hur många är män, hur många har mer muskler än en normal svensson? Hur många har... 15/05 Jag syftar på att det syftats till att GG inte är på FBIs radar redan (https://twitter.com/ItalyGG/status/576712164637073408), vad jag vet eller inte vet vad gällande FBIs rutiner är irrelevant. Angående hoten så kan man oftast se att det inte är på rik... 15/05 Men du envisas ändå med att kränka hennes yttrandefrihet för att du själv inte har några problem? Sen när blev det upp till dig att avgöra ifall Sarkeesians videor behövs eller inte? Och varför säger du att jag försvarar manshat? Känner att dina påståen... 15/05 Så du säger att jag var den som drog in "militanta feminister" i diskussionen, för att några rader längre ner skriva: Kanske inte skulle använt order "feminazi". Men det är ett roligt gyckel på "militant feminism". Logiskt, men OK, moving on. Du säger... 15/05
Skicka en rättelse