Det är en viss turbulens runt spelföretaget #Konami just nu och ingen har nog missat att de inte är särskilt bra vänner med Hideo Komjima. I en intervju med Nikkei Trendy Net har företagets VD Hideki Hayakawa pratat om företagets framtid och det är nu vi ber dig hämta någon som kan hålla dig i handen.

Our main platform will be mobiles. Following the pay-as-you-play model of games like Power pro and Winning Eleven with additional content, our games must move from selling things like "items" to selling things like "features".

#Konami kommer med andra ord lägga högst fokus på att producera spel för mobila plattformar som telefoner och surfplattor. Samtidigt skall de försöka gå från att sälja föremål till att sälja innehåll. Han fortsätter med att prata om hur spelandet spridit sig till en rad olika plattformar, men säger att i slutet på dagen så är det den mobila marknaden som närmast tillhands. Att mobila marknaden är där framtiden för spelen finns.

Hayakawa tänker dock inte överge de traditionella spelen som skeppats utomlands, som till exempel #Metal Gear Solid V: The Phantom Pain eller #Pro Evolution Soccer 2016, utan hoppas att de fortsätter att gå bra. Samtidigt menar han att de även funderar på hur #Konami ska få in dessa på den mobila marknaden.

Oavsett vad man kan tycka om Hideki Hayakawas nya fokus för företaget, kan man inte argumentera emot att de mobila plattformen, för många, är ett första steg in i spelens värld.