#The Witcher 3 är utan tvekan ett av årets största släpp och det har redan bredhyllats av recensenter. Men varför har ingen sett röken av pc-versionen? Den kod vi och alla andra har testat går endast att köra på en så kallad debugversion av Playstation 4, en maskin som regelbundet måste aktiveras av Sony så att den ska bli obrukbar i orätta händer.

Piratkopiering är såklart en aspekt, även om det finns sätt att komma runt det även på pc. I vissa fall används till exempel särskilda klienter som måste vara uppkopplade mot servrar för att ens kunna starta spelet. Med tanke på att många som följt serien om Geralt inte kan tänka sig att köra spelet på annat än en dator är det ändå lite märkligt. Vi fick förvisso testa pc-koden i Polen för ett par månader sedan men då endast med gamepad. Mus- och tangentbordskänslan är därför ett rejält frågetecken.

CD Projekt skulle också ha mycket att vinna på att låta folk känna på pc-versionen av The Witcher 3, särskilt med de senaste veckornas snack om försämrad grafik och stundom svajig bilduppdatering på Playstation 4. I dagsläget verkar det dock som alla vackert får vänta till releasedagen.

På med foliehattarna så spekulerar vi!