På med foliehatterna - CD Projekt håller på datorversionen av årets största spelsläpp och vi undrar varför.

#The Witcher 3 är utan tvekan ett av årets största släpp och det har redan bredhyllats av recensenter. Men varför har ingen sett röken av pc-versionen? Den kod vi och alla andra har testat går endast att köra på en så kallad debugversion av Playstation 4, en maskin som regelbundet måste aktiveras av Sony så att den ska bli obrukbar i orätta händer.

Piratkopiering är såklart en aspekt, även om det finns sätt att komma runt det även på pc. I vissa fall används till exempel särskilda klienter som måste vara uppkopplade mot servrar för att ens kunna starta spelet. Med tanke på att många som följt serien om Geralt inte kan tänka sig att köra spelet på annat än en dator är det ändå lite märkligt. Vi fick förvisso testa pc-koden i Polen för ett par månader sedan men då endast med gamepad. Mus- och tangentbordskänslan är därför ett rejält frågetecken.

CD Projekt skulle också ha mycket att vinna på att låta folk känna på pc-versionen av The Witcher 3, särskilt med de senaste veckornas snack om försämrad grafik och stundom svajig bilduppdatering på Playstation 4. I dagsläget verkar det dock som alla vackert får vänta till releasedagen.

På med foliehattarna så spekulerar vi!

Det är bara bra att kåren får vänta likt konsumenterna. Nog förstår man att ni önskar den extra trafiken och pengarna det medför om ni fick leka med PC-utgåvan innan släppet. För mig tillför det inget iaf om den grova sanningen är att de har ställt ned... 18/05 Jag är för gammal för att vara uppe hela natten. Går upp imorgon och åker till spelaffären när de öppnar istället :) 18/05 Okej, tack! :) 17/05 Släpps fortfarande 00.00 den 19:e. Om en dag och 10 timmar :) 17/05 Minns när Valve släppte sin Half-life sitt "Uplink". Inga begränsningar från originalspelet utan ett helt eget spel som visar styrkorna som finns i originalet. Synd att inte fler tillverkare nyttjat sig av detta. 17/05 Nu har man ju streamings tjänster och Youtube. Sånt ger iaf mej kött på benen ifall jag skulle varit osäker på ett spel. Och all info på Internet som denna sida tex. 17/05 Har CD-Projekt ändrat datumet? Det släpps den 19:e har jag för mig. På steam står det nu den 18:e. 17/05 Microsoft och Sony har troligen köpt in sig att det inte ska skilja sig så stort mellan konsolerna och pc. CDPR skäms över det och vill inte visa eller bekräfta det. Typ, kanske. nått sånt. 17/05 http://www.vg247.com/2013/02/11/releasing-a-game-demo-can-cut-your-sales-in-half-warns-schell/ Det är inte svårare än så, ett demo nuförtiden verkar generellt sett vara -sämre- för tillverkaren :) Även om du och jag väntar till lågprisbacken, så är det... 17/05 Du snackar 3an nu eller hur? "Dragon Age", aka första, var som gjort för PC. 17/05
Skicka en rättelse