Under första kvartalet nästa år kommer den första vågen av Oculus Rift ut till oss vanliga konsumenter. I ett nytt uttalande från företaget avslöjas vad det är som krävs av din dator för att kunna stiga in i den virtuella verkligheten.

- Nvidia GTX 970 / AMD 290 (eller bättre )
- Intel i5-4590 (eller bättre)
- 8GB Ram (eller mer)
- HDMI 1.3
- 2 usb-portar (3.0)
- Widows 7 SP1 (eller senare)

För den vane datorspelaren blir det med andra ord inte särskilt hårda krav. Om du är en Mac- eller Linux-användare kommer det däremot lite tråkiga nyheter, utveckligen av Oculus till dessa system är för tillfället pausat för att fokusera på Windows-versionen.

Den där tekniken är snygg eftersom demot är byggt för att framhäva effekten snyggt. Fungerar rätt dåligt på det mesta som finns idag, förutom rotations tracking, och det är den rätt dålig på. Men det är klart att det går att göra riktigt snygga spel som... 19/05 Known hardware configuration? Låter dessvärre som de hopplösa minimum hardware requirements som spelutvecklare släpper. En kravställning som är alldeles för låg i precision då de inte specifierar en exakt målmaskin. Något som vi som utvecklar andra mjuk... 18/05 Nejdå, sitter med ett "vanligt" 780, asså inte "Ti", allt oklockat och datorn är så tyst o sval som jag gillar :D 18/05 Funkar för mig...men jag har runda små.. 18/05 Yep :) Har Gigabytes variant, svinbra kort. 18/05 Precis, systemkrav på något som redan funnits ute i tidigare iterationer i ett par år nu är egentligen helt absurt. Är inte precis så att systemkraven ändras speciellt mycket egentligen, spelet renderas ju ändå bara i en upplösning som sedan delas upp... 18/05 Hur är det att använda Oculus rift med glasögon under? 18/05 Jo jag har ett sånt med :) evga 780ti sc. Finfina grejor eller hur? :) 18/05 Öööh, systemkrav? Jag har både Dev Kit I och II för OR. Och båda lirar fint på min PC och den ska tydligen inte klara av dessa systemkrav. Det är ju helt beroende på spelet som renderas, OR är ju bara en extern enhet. Systemkraven förvirrar mig. Wat? 18/05 Jaha, enligt dom systemkraven ska jag då behöva byta ut mitt Radeon R9 280X, bara för att det "kräver" 290 eller bättre :P Tvivlar på att dom där kraven är så benhårda att det inte skulle funka på något annat än just det där eller bättre. Kunde man köra... 18/05
Skicka en rättelse