Blizzard förlorade mot botmakare i tysk domstol, en vecka senare bannades 100 000 konton.

Förra veckan rapporterade vi om Blizzards enorma sving med ban-hammaren som skickade över 100 000 #World of Warcraft-konton på en ofrivillig semester i sex månader. Var det i själva verket en hämnd mot en specifik utvecklare av automatiserad farming-programvara?

Bara en vecka innan svingen förlorade Blizzard mot tyska Bossland, skaparna bakom en rad olika botmjukvaror, i en domstol i Hamburg gällande försäljning av guld i #Diablo 3. Något en del menar har koppling till händelserna förra veckan då Bossland även ligger bakom Honorbuddy till World of Warcraft.

Foliehattigt eller uppenbar koppling?

De tjänar mer pengar på tokens. En token kostar mer än vad 1 månad ligger på, så för alla som köper en token med guld istället för en vanlig subscription så har någon annan köpt en token för ett högre pris. Det är inte Blizzard själva som säljer tokens... 22/05 Nope, men 600 pers förlorade jobbet direkt på Blizzard, och skulle inte förvåna mig en sekund om minst lika många förlorade jobbet hos deras underleverantörer som sköter servrar, IT, reklam, övrig support globalt. http://venturebeat.com/2012/02/29/blizz... 19/05 Räkna man på det sätter så blir det lite konstigt får jag nog säga. Tror inte antalet anställda ändrades +/- 10000 när de gick upp till 12 miljoner användare och sedan ner till 7 miljoner. 18/05 På dom bara, man ska spela efter pc-spelets/turneringarnas regler 18/05 Då kan jag komma med att dom 12-13 euro dom får in per spelare varje månad är inte ens i närheten av vad dom tjänar på annat. Så nej, det drabbar dom inte. Deras stora inkomst kommer ifrån Blizzard Store, vilket är Mounts, Pets och allt annat junk som... 18/05 Trodde först att hämnden berodde på att de tappat miljoner spelare. :D 18/05 Om de inte bannar dom och 200k spelare slutar spela spelet tack vare alla bottar då? 18/05 Om det är märkbart är väl svårt att säga utan att veta vilka kostnader och hur många anställda de har... Det motsvarar 1.4% av totala intäkterna vilket garranterat är märkbart, många företag har mindre än så mkt kvar i vinstmarginal även om det sannolik... 18/05 Då får dem väl köpa sig ett nytt konto i så fall. 18/05 100k är ingenting för dom att förlora, då dom har vadå? 7milj användare kvar? 13 euro/mån = 91 milj euro i månaden :) Så 1.3 milj euro är en väldigt liten summa för dom! Då dom knappt blir berörda då dom går från 10milj användare ner till 7 som nyligen... 18/05
Skicka en rättelse