The Aquatic Adventure of the Last Human är ett nytt metroidvania-spel från göteborgsbaserade YCJY Games. Just nu söker de din hjälp via Kickstarter för att finansiera sin retrodoftande undervattensresa.

Det hela utspelar sig efter att mänskligheten gått under då planeten översvämmats, du är den sista människan vid liv och ska navigera runt i det stora blå. Din uppgift är att ta reda på vad som egentligen hände med jorden och samtidigt hålla dig ifrån att bli uppäten av stora fiskar.

https://www.kickstarter.com/projects/ycjygames/the-aquatic-adventure-of-the-last-human/widget/video.html

YCJY Games behöver få in 52 000 kronor för att ro hem det hela, men det verkar inte vara några som helst problem då de redan lyckats skrapa ihop 6 339 kronor. Detta med 30 dagar kvar av kampanjen.

På tal om Bloodstained, mycket förvånad att FZ inte skrivit om den ännu. Det var ju en väldigt stor snackis förra veckan. 20/05 Det är svårare att hitta folk som är duktiga på pixelgrafik nu för tiden. Koji Igarashi hade ju problem med det iom sitt nya spel "Bloodstained" och satsar på 2.5D istället, och bygger upp spelet med hjälp av unreal engine. 19/05 Jag tror stenhårt på att stötta både indie-alternativ och köpa svenskt men detta såg så oinspirerat och generiskt ut att jag inte ens orkar slänga en hundring på dem. Blä. 18/05 Vad är metroidvania med spelet? Känns som att man drar till med metroidvania för att locka till spelet, ser inget som är medtroidvania med det där. 18/05 Det är ganska självklart varför en studio på två personer väljer att använda sig av pixel art, om du tar hjälp av dom som har tummat upp ditt meddelande så kanske ni kan lista ut varför! 18/05 Helt ärligt senast jag spelade retrospel var när jag gick i förskolan på deras skoldatorer och då var det gratis på antingen Hamsterpaj eller 123spela.se 18/05 Inte för 52 000 kr ... 18/05 Är jag ensam om att hata alla undervattensscener i spe? 18/05 Varför alltid så odetaljerad och ful pixelgrafik när man kan göra det hur fint som helst... 18/05 Jag har inte emot pixel spel, vad jag har emot är att alla ska göra dom metrodvania hit metroidvania dit. Kom på något nytt eget istället, exempel vad sägs som ett action rpg i modärn still och procedual generated? det finns ofantligt mycket man kan gör... 18/05
Skicka en rättelse