Nästa på julafton blev det officiellt att S.T.A.L.K.E.R-utvecklaren GSC Game World är tillbaka, men inte innan idag visste vi vad de skulle spendera sin tid med. Nu är det officiellt och det blir en strategifest utan dess like med #Cossacks 3.

Låt inte namnet #Cossacks 3 lura dig, det är faktiskt bara en moderniserad version av det första spelet, men med lite mer än bara förbättrad grafik. Bland annat kommer den uppiffade strategiklassikern att innehålla en helt ny handling. Alltid något för de skrivbordsgeneraler som vill ha mer än bara krossa sina medmänniskor online.

#Cossacks 3 kommer innehålla tolv stycken spelbara nationer, bland annat Frankrike, England, Ryssland, Ukraina och Preussen/Österrike. Alla länder har, på äkta rts-manér, trupper som är speciella för just dem. Online-spel kommer stödjas med upp till sju andra spelare som slåss om strategiska höjder och dalar.

#GSC Game World kommer fortsätta uppdatera spelet kontinuerligt efter släppet och siktar på runt 20 spelbara nationer samt att öka antalet enheter från 8000. Spelet kommer från släpppet att ha stöd för moddar och utvecklaren lovar att hjälpa till med verktyg för dessa.