Videojämförelse ställer de två konsolerna mot varandra - båda får stundtals problem.

Playstation 4 och Xbox One har inte i närheten så många hästkrafter som en fullfjädrad gamingdator men genom smarta optimeringar kan konsoler klämma ur mer kraft än motsvarande pc-komponenter. Att #The Witcher 3 är snyggt även på Playstation 4 kan du läsa om i vår recension men när Digital Foundry ställer Microsofts och Sonys maskiner mot varandra är det uppenbart att de får kämpa ordentligt.

Testet visar att konsolerna hanterar bilduppdatering på lite olika sätt, där Playstation 4 försöker låsa den vid 30 fps och Xbox One låter den vandra fritt. Detta gör att problemen som uppstår under intensiva scener eller stora stadsmiljöer beter sig på lite olika sätt men kontentan är att bådas bildfrekvens sjunker ordentligt.

Ni som redan har börjat spela - hur upplever ni prestandan?

Ser likadant ut på båda maskinerna, enda som skiljer är fps mätaren^^ 26/05 Det var när NetonNet nyöppnade i JKPG i november förra året, perfekt timing för en sjukt bra deal ^^ 22/05 Men är inte hela grejen med "PC master race" att kunna maxa ut alla spel i 60fps 1080p? Eller numera rentav 120 eller 144fps. Även om skillnaden mellan High och Very High inte är markanta så är det ju dessa saker man är ute efter som pc-användare och... 21/05 För att jag vill kunna sitta med polarna i soffan med en varsin handkontroll i ena näven och en bärs i andra och skrika ut frustrationen över hur dåliga vi är på sportspel :) Plus att jag bara vill kunna sätta i skivan och spela utan krångel. 21/05 Oj, grymt bra pris! Vart hittade du den delen? 21/05 Är det inte så att ps4 droppar till 20 när den inte orkar hålla 30 och den låser sig där tills den kan komma upp till 30. Medans xone inte har en v-sync och därför har den högre fps. Läste man deras artikel så säger de att ps4 med sina 30 fps cap gör... 21/05 20/05 Tyckte ett ord räckte. Det är ospelbart på båda konsolerna. Gick igenom samma del i spelet igår på pc och om det skulle vara i närheten av det jag ser här så hade jag inte spelat. Det är ju för helvete nere i 20 fps stundvis ! 20/05 Hur bra det flyter beror väl på vilken dator du har? Den information är ensamt helt irrelevant. 20/05 Det är pinsamt att se hur spelet presterar på ps4an. Det kändes som ett klockrent köp innan jag såg det här. Konsolernas bristande prestanda innebär att det enda man kan använda dem till är sportspel (exkl racing), indiespel och sing star. Det är illa. 20/05
Skicka en rättelse