Studion sätter käppar i hjulet för GTA-dokumentären med Harry Potter i huvudrollen.

För ett par månader sedan blev det officiellt att brittiska BBC påbörjat arbetet med en dokumentär om #Rockstar och deras enorma succé med GTA. Daniel Radcliffe ska spela en av Houser-bröderna medan Bill Paxton ska porträttera advokaten Jack Thompson som skapade rubriker med sina stämningar på 00-talet.

Nu är det istället Rockstar som stämmer BBC i hopp om att dokumentären ska läggas på is. Enligt stämningsansökan har de inte alls varit inblandade i projektet och de är oroliga för hur deras varumärken hanteras.

IGN har kommit över en kopia av stämningsansökan där bland annat följande står:

While holders of the trademarks referenced in the film title and its promotion, Rockstar Games has had no involvement with this project. Our goal is to ensure that our trademarks are not misused in the BBC’s pursuit of an unofficial depiction of purported events related to Rockstar Games. We have attempted multiple times to resolve this matter with the BBC without any meaningful resolution. It is our obligation to protect our intellectual property and unfortunately in this case litigation was necessary.

Finns ju wikin om deras stämningar. Sen finns det ett par intressanta artiklar om man googlar typ "rockstar games ethical issues" eller liknande. Saker som inte "vanliga svensken" tänker på tror jag 22/05 Jag har svårt att se hur de kan stoppa projektet. BBC är ändå BBC och de har med största sannolikhet pratat med sina advokater innan de tryckte på startaknappen. I USA har flera företag försökt stämma Moore utan att lyckats. 22/05 IT'S BILL PULLMAN YOU FOOL! *plank* GAAAH! Love ya om nån fattar denna referens. 22/05 Det är väl klart att folket bakom Rockstar inte vill att en statlig verksamhet ska kasta ur sig felaktigheter eller svartmåla företaget. 22/05 Jag hoppas att dokumentären blir av. 22/05 Sjukt. Helt galet sjukt. Än sjukare att flera här hejar på. Ni inser att det handlar om att hindra att en dokumentär film, inte en dokumentärfilm, görs om dem utan att de fått styra upp det? Inte att stämma dem efteråt för att de felaktigt skadat deras... 21/05 Såkespelare har man väl inte i en dokumentär? Det är väl en biografi? 21/05 Väldigt underligt att komma med en stämning om en sådan sak. Det görs massor av dokumentärer och filmer baserade på verkliga händelser (som detta är) där många av de personer som är inblandade eller avbildade knappast uppskattar filmen utan att det resu... 21/05 Förstår dem helt och hållet! Oavsett om man har något att dölja eller inte så är det en självklarhet att de vill vara inblandade i en dokumentär om sig själva. Skulle BBC "go rampage" och göra en dokumentär helt solo är risken stor för både missuppfattn... 21/05 vart läste du det? hitta inget om det på varken engelska eller svenska wikipedia. att dom blivit stämda för massa skit saker är ingen nyhet, så skulle vilja läsa vad det fanns mer :) 21/05
Skicka en rättelse