Det har länge varit möjligt att satsa pengar på allt mellan himmel och jord – och nu är även e-sporten i fokus för betting-bolagen. Unikrn är först ut med en storsatsning, rapporterar Eurogamer. Unikrn är ett brittiskt bolag som tillhandahåller betting-tjänster till spelare i Storbritannien, Austrailen och delar av Asien. Tidigare har man kunnat betta på resultat hos etablerade speltjänster i Storbritannien, men Unikrn är först ut att vara dedikerade e-sporten.

För närvarande kan man spela på League of Legends- och CS:GO-matcher, men även DotA 2 med flera spel kommer att bli tillgängliga. Det kommer att vara möjligt att spela på matcher i ESEA och världens största liga, ESL (som nyligen köptes av svenska mediekoncernen MTG, vilka också äger speltjänsten Bet24).

All betting i Sverige, utöver utöver de spelformer som statliga Svenska Spel tillhandahåller, sker på sajter placerade utanför landets gränser. En del av dem, exempelvis Unibet, erbjuder redan idag e-sport-betting, men vad FZ erfar för den en undanskymd tillvaro på sajten.

Skulle du satsa pengar på e-sport? Och vilka risker finns det med att blanda in betting i e-sporten? Diskutera nedan!

Fotnot: FZ har försökt nå svenska betting-bolag med verksamhet baserad utomlands för en kommentar, och inväntar svar. Dessa publiceras om och när de kommer in.