Tycker du att spelkulturen gått utför de senaste åren? Då har du en likasinnad i Mike Kennedy, utgivaren av Retro Magazine, som tror sig ha hittat lösningen på problemet. Tillsammans med ett team jobbar han på Retro VGS (Retro Video Games System) – en kassettbaserad konsol som ska "återupprätta spelkulturen".

Det handlar inte om någon maskin som spelar äldre titlar, utan konsolen ska driva nya spel som hämtar inspiration från förr (#Shovel Knight, #Not a Hero och #Hotline Miami är exempel på den typ av titlar som avses). Samlande, äganderätt och påtaglighet är ledorden för konsolen som inte kommer ha några systemuppdateringar, digitala nedladdningar eller buggiga spel.

En kickstarter-kampanj kommer dyka upp någon gång i sommar. Innan dess kan du lära dig mer om projektet på Facebook.

Via Siliconera.

Ja det kan vara intressant för viss del av de som var där och upplevde kassettkulturen från början. Det blir nog inte så jättemånga kunder... 28/05 Kan ha missat det med några minuter, men är rätt säker på att det var kassettbaserad från början... Spelkassett låter som det kompletta ordet på svenska, men jag sa väldigt sällan kassettband också. Båda beskrevs med enbart ordet kassett bland mina vänn... 28/05 Läser du någon annan artikel eller en tidigare version? det enda som står är kassettbasererad där jag läser. Har även gjort en sidsökning efter "band" och det förekommer bara i kommentarerna. 27/05 Artikeln nämner just band. dvs. kassettband. Svensk termologi för detta är nog inte helt uppenbar men mig veterligen förekommer begreppet Spelkassett som avser elektronik inbakad i ett skal, alltså inte kassettband. 27/05 Kommer man att tillverka Cartridges/kassetter där koden faktiskt körs från denna (som förr) eller kommer man helt enkelt gjuta in ett minne som spelet laddas in från? Det första alternativet låter som det är ett lite dyrt sätt att distribuera spel på... 27/05 Skrev lite osammanhängande igår....men jag nämner inte kasettband nånstans. Det jag försöker skriva är att kassett inte betyder en sak på svenska. Vi använder samma ord för tape cassette och cartridge. (Med tillägget band i ena fallet, men artikeln nämn... 27/05 Själv är jag född på 70-talet och för mig är inte otydligt. Självklart är ett ett kassettband inkapslat, eller hade man tänkt sig att bandet skulle ligga på en rulle helt utan kassett? Däremot är det, med min svenska inte på något sätt tydligt att kasse... 26/05 http://9gag.com/gag/anKPLyL?sc=geeky 26/05 Man du googlar ju på kassettband och inte kassett. Vad kallade du spelen till NES och de andra konsollerna för om inte kassetter? http://sv.wikipedia.org/wiki/Spelkassett 26/05 Kommer floppa om de sätter högre mål än att bara nå ut till den lilla nisch detta kan vara intressant för. Tror charmen som gör att man tar sig an mödan med kassetter och att blåsa ur damm och sånt var för att det var typ Metroid eller Zelda man det hel... 26/05
Skicka en rättelse