I augusti 2000 utfärde Ryssland en stor övning i barents hav, med under denna exercis till havs var atomubåten K-141 Kursk. När en torped skulle laddas gick den istället av inne i båten och gjorde att besättningen tappade kontrollen över Kursk. Nu ska händelserna bli ett spel där du ska försöka överleva så länge som möjligt.

Vi är fullt medvetna om att den här tragedin är ett smärtsamt ämne för det ryska folket, men vi kan försäkra er om att spelet kommer göras med stor respekt. Det finns många filmer och böcker om aktuella händelser, ofta smärtsamma sådana. Vi känner att spel också är en form av konst och att tiden är inne för vår industri att prata om seriösa och verkliga ämnen. Kursk kommer att vara ett spel för en vuxen publik som kan uppskatta en djup berättelse och vårt mål är att göra det på rätt sätt, utan att uppröra någon.

#Kursk är som citatet visar en väldigt het potatis i östra Europa och det återstår att se huruvida #Jujubee Game Studios lyckats skildra tragedin på ett vuxet och smakfullt sätt. Ett smakprov på spelet kan du se nedan.