De flesta rollspelsfantaster är just nu fullt upptagna med mastodonttiteln #The Witcher 3: Wild Hunt som hyllats världen över och kammade hem full betygspott i vår recension. Men om vi hölstrar svärdet för en stund och istället blickar bakåt kan vi hitta en tidig demo av det första #The Witcher-liret – som inte alls skvallrar om den ljusa framtiden som spelserien numera befinner sig mitt i.

Före detta Witcher project lead Ryszard Chojnowski har spelat in ett filmklipp där han visar upp en demo som var tänkt att sälja in konceptet till utgivare. Isometriskt actionrollspelande stod på menyn i spelet som hämtade inspiration från #Diablo och #Baldur's Gate: Dark Alliance.

Geralt axlade inte heller rollen som protagonist utan fick nöja sig med att dyka upp som npc. Spelaren fick istället göra en alldeles egen Witcher att ge sig ut i världen med. Alltihop lades slutligen ned på grund av bristande ledarskap och att de olika avdelningarna ville dra spelet i vitt skilda riktningar. Men det gick ju bra för dem ändå, till slut.