#CD Projekt har länge kritiserat användandet av kopieringsskydd eftersom det ofta har en tendens att bråka med betalande kunder – samtidigt som de riktiga piraterna kringgår systemen utan större bekymmer. Dessa åsikter om DRM (Digital Rights Management) har de tryckt in i #The Witcher 3.

I spelet finns en bok som heter Gottfried’s Omni-opening Grimore (GOG – som också är namnet på en digital distributionstjänst som ägs av CD Projekt). Med hjälp av den kan man kringgå den sluga magiska portalen Defensive Regulatory Magicon (DRM). Fyndigt, tycker vi. Här är beskrivningen av föremålet, rakt från spelet:

"The Defensive Regulatory Magicon (or DRM for short) belongs to the above-mentioned group of the longest-lasting, most effective and hardest to break defensive mechanisms. In order to recognize the individual administering it, it makes use of a portal mounted at the entrance of the area it is to defend. This portal passes streams of magical energy through the body of the person entering and can, in the blink of an eye, determine if this person has the corporeal signature (eyeball structure included) of the entitled administrator. As a result, the only unauthorized individuals that can possibly hope to enter are mimics.

DRM thus makes for an extremely effective and near-unbreakable security measure - but you are in luck, for you hold in your hands the key to bypassing it, namely the present tome, Gottfried’s Omni-opening Grimore, or GOG for short. In the pages to follow you will find innumerable methods for deactivating DRM, or, even better, bypassing it altogether (…)"

Via Kotaku.

Det är fel att stjäla, samtidigt är det fel att ta överpriser, samtidigt är det fel att hoppa på Xwan Fattiglapp för att ha stulit något så harmlöst som ett spel. Jag tror att människor vill göra rätt för sig. Men i bland så går det inte, av olika skäl.... 29/05 ...för att försöka stoppa piratkopiering? 29/05 Varför ska ekonomin vara centralt? Njutning och glädje borde vara det. Det finns inget pris på det, vill vi ha en värld av glada människor så måste folk ha verktygen till just det. Precis som du säger...glädje är subjektiv. Men om det innebär att man... 29/05 Du har rätt till den nöje och njutning som du har ekonomi till. Har jag rätt att åka 1klass på tåget om jag betalar mindre än andra? nej knappast. Nöje har inget värde i pengar, det är en subjektiv åsikt, att leka med kottar och stenar kan ge en skyhöga... 29/05 Nu pratade jag kanske inte uteslutande om Sverige. Men ja, jag tror på människors lika värde och att alla ska få ungefär samma förutsättningar i livet, och att alla har rätt till nöje/njutningar oavsett ekonomisk status. Sen skadar det såklart inte om... 29/05 Vad har du för skev bild på världen? haha Spela roll om du har råd att skicka företaget på en resa eller inte.. Ska folk med lite överflöd med pengar bara kasta pengarna åt de som inte har pengar? hur resonerar du egentligen? är du smygkommunist? Är man... 29/05 På vems bekostnad? Jag är helt säker på att cd projekt har råd att bjuda hela företaget på en fet resa om dom skulle vilja det, och en fet bonus på det. Det går ingen nöd på dom. Däremot så går det mer nöd på student som har en inkomst på 8000 :- och... 29/05 Snälla, läs ackrediterade studier på ämnet (http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.478634/studie-pirater-betalar-mest-for-film-och-musik) och sluta vara en sådan anal crusader. De som genererar överlägset minst inkomst för industrierna vars produkter går att... 29/05 Man kan tycka att det är en rättighet att ha skoj, men varför ska det ske på någon annans bekostnad? Om vi ska dra det till sin spets kan man säga att det är okej för folk att åka skateboard på förbjudet inhängnat område för man ha rätt att ha skoj. Var... 29/05 Förklarar bara hur det står till för mig och kanske för andra. De flesta av oss bryter mot lag & ordning på något sätt i vardagen utan större konsekvenser fast vi vet att det inte är okej. Gå mot röd gubbe, spotta snusen på marken eller lämna något milj... 29/05
Skicka en rättelse