Marcus "BOXception" Kwak är en skicklig #Hearthstone-spelare. Så pass att han lyckades kvala in till säsong två-finalen av ESL Legendary Series. Därför skulle han fått en betald resa till Kalifornien för att kunna delta i turneringen och spela om en prispott på 25 000 dollar (211 000 kronor). Men så blev det inte – på grund av hans far.

– Jag berättade för min pappa och det blev direkt ett nej, skriver Kwak på Reddit.

– Jag fick välja mellan att avstå spel i turneringen och fortsätta få ekonomiskt stöd av min familj, eller åka och spela men förlora allt stöd.

Kwak har ett år kvar av college och kan inte försörja sig själv. Därför var valet, trots att det var svårt att fatta, självklart: han har tackat nej till platsen i turneringen och lägger därmed Hearthstone-karriären på is. Målet är att först fullfölja utbildningen – sen får vi se om han plockar upp den digitala kortleken igen.

Via Dailydot.

Kul att vara barn till en förälder som stötta sitt barn så lite. Undrar om föräldern resonerat likadant om det var VM i schack, skytte eller någon annan jämförbar sport? Antagligen inte. Då hade de stått och gråtit av stolthet som dem borde göra. Killen... 29/05 En helgs spel != en förstörd utbildning. Det var turnerningen han förbjöds, inte själva spelet. 29/05 Teori: För att bli duktig (läs en av världens främre) på ett spel krävs _väldigt_ mycket tid. Om han läser på college samtidigt och det försvinner mycket tid så försakar han troligtvis en hel del skola på det. Inte alls orimligt antagande att killen i... 29/05 Hur lång är turneringen? Är det bara några dagar/en vecka han skulle vara borta ifall han deltagit, eller är det något han måste vara borta en längre period för? Om det är en kort tid skulle utbildningen knappast störas av det och farsan är en töntgubbe... 29/05 Väldigt vuxet beslut av unga Marcus Kwak. Bra! 29/05 Hur många här bland kommentarerna är gamingkids kontra föräldrar? Kan bara hålla med föregående talare (Norrin) i sitt resonemang. 29/05 Sen har vi kanske inte hela bakgrundshistorien. Det är väl möjligt att han presterade skitdåligt i skolan pga att han spelar Hearthstone hela dagarna. Jag är 2-barnsfar och hade gjort likadant om jag pröjsade för ungarnas utbildning och dom inte tog den... 29/05 Om detta hade handlat om en stor fotbollsturnering. Hade historien varit likadan då? 29/05 Man kan ju bara gå efter artikeln här och enl den så fick han åka om han ville, men föräldrarna stog ju för att betala för skolgång och annat eftersom han inte hade pengar. Och dom ansåg att det skulle prioteras finns inget fel i det. Vet själv hur det... 28/05 Väldigt mycket som var oklart i artikeln, man får ju inte veta hur omständigheterna är över huvud taget. Och brukar inte dom flesta flytta till collages campus? Vad skulle hindra honom från att smita iväg? Ångrar inte att jag spelade och festade bort... 28/05
Skicka en rättelse