Det har hängt i luften ett tag och nu får vi det slutligen bekräftat: mmo-spelet #Wildstar blir free-to-play. Uppgifterna når oss via en RPS-intervju med #Carbine Studios-cheferna Chad Moore och Mike Donatelli.

Till hösten slopar spelet obligatoriska månadsavgifter. De som ändå väljer att betala ska kunna köpa särskilda belöningar i en "loyalty store". Det kommer också dyka upp en annan in game-butik där vi kan handla saker för riktiga pengar, men också för "omnibits" som är en valuta man samlar genom att spela.

Vi får veta mer om båda butikerna senare i år, men redan nu finns det en del information på officiella hemsidan. En mastig FAQ förklarar skillnaden mellan olika betalningsmodeller, lojalitetsprogram och annat som kan vara bra att veta. Det finns också en tråd på officiella forumet där man kan diskutera och ställa frågor till utvecklarna.

Moore berättar att modellen inte kommer skilja sig drastiskt från vad som redan finns i branschen. De räknar med att potentiellt få miljontals nya spelare när det nya systemet är på plats. Lagom till att dessa stormar planeten Nexus kommer nya dungeons introduceras i spelet, utspridda mellan level 1 till 50. Hela early game-fasen samt tutorial ska också förbättras inför lanseringen.

Tänker du spela Wildstar när det blir free-to-play?