Det har hängt i luften ett tag och nu får vi det slutligen bekräftat: mmo-spelet #Wildstar blir free-to-play. Uppgifterna når oss via en RPS-intervju med #Carbine Studios-cheferna Chad Moore och Mike Donatelli.

Till hösten slopar spelet obligatoriska månadsavgifter. De som ändå väljer att betala ska kunna köpa särskilda belöningar i en "loyalty store". Det kommer också dyka upp en annan in game-butik där vi kan handla saker för riktiga pengar, men också för "omnibits" som är en valuta man samlar genom att spela.

Vi får veta mer om båda butikerna senare i år, men redan nu finns det en del information på officiella hemsidan. En mastig FAQ förklarar skillnaden mellan olika betalningsmodeller, lojalitetsprogram och annat som kan vara bra att veta. Det finns också en tråd på officiella forumet där man kan diskutera och ställa frågor till utvecklarna.

Moore berättar att modellen inte kommer skilja sig drastiskt från vad som redan finns i branschen. De räknar med att potentiellt få miljontals nya spelare när det nya systemet är på plats. Lagom till att dessa stormar planeten Nexus kommer nya dungeons introduceras i spelet, utspridda mellan level 1 till 50. Hela early game-fasen samt tutorial ska också förbättras inför lanseringen.

Tänker du spela Wildstar när det blir free-to-play?

Jag gillade det som fan den första månaden, tröttnade den andra, lirade en gratis vecka för nån månad sedan och kunde inte hitta mycket nöje denna gång tyvärr. Det är ett riktigt slipat men ack så oinspirerat mmo i slutändan. För er som inte prövat det... 29/05 Intressant, kommer kanske att testa det. 29/05 Javisst, om du tycker att folk med lustiga hattar eller mounts är vinnare. 29/05 Pay2Win då alltså. Otippat. Nääää 29/05 Förstod nästan att detta skulle hända förr eller senare, dom erkänner själva att dom misslyckats nu. Kommer inte ihåg om det var strax före eller strax efter release så pratade dom om att spelet aldrig skulle be F2P, för det skulle vara detsamma som att... 29/05 Beror på hur modellen ser ut. Gw2 modell: kommer bli bra. Swtor modell: tveksamt. Gillade det med i betan men ville inte betala per månad. 29/05 Dom kommer att börja med att köra en PTR (Public test realm) och se så det funkar, därför har dom inte något datum ännu. Den kan du signa upp dig på men antagligen så kommer dom karaktärerna att wipe'as. Om du bara vill prova lite snabbt så finns det... 29/05 Nej det står ingenstans men i videon står det vart du kan anmäla dig för att betatesta F2P. 29/05 Är jag blind, eller står det inte någonstans när spelet går F2P? Jag har alltid varit sugen på att testa det, men men inte velat betala för ett MMO jag inte är säker på att jag ens kommer spela hela månaden. 28/05 Jag gillade Wildstar ganska mycket, slutade inte spela för att det var tråkigt, utan för att jag var allmänt utbränd på MMO's. Jag tycker nog att det det bästa i genren som har släppts på typ 10 år. Nu har ju folk suttit och låtit bli att betala i vänta... 28/05
Skicka en rättelse