Hårt ansatta Konami lovar att de ska göra mer än mobilspel och fortsätter satsa på Metal Gear och Silent Hill.

När #Konamis vd Hideki Hayakawa efter en tids tumult kring Hideo Kojima och #Silent Hills proklamerade att mobila format numer är deras huvudformat kändes det som spiken i kistan. Riktigt så nattsvart är det inte då ursprungsöversättningen av Hayakawa-intervjun lämnade en del att önska. Detta var vad han verkligen sa:

– Jag känner starkt att den mobila plattformen från och med nu kommer att vara hjärtat av alla spelplattformar och att vi behöver en affärsstrategi för att skapa spel i linje med observationer av spelartrender. [...] Jag hör frasen "mobiler främst" men för vårt företag innebär inte "mobiler främst" att vi bara inriktar oss på mobiler. Snarare handlar det om att kombinera mobilen, plattformen som ligger närmast våra konsumenter, med konsoler, arkadspel och kortspel.

Fortsätter satsa på Silent Hill och Metal Gear

Och Konami fortsätter enträget bedyra att de inte har övergett traditionella plattformar. Konamis pr director Jay Boor förklarar för Ars technica att den ursprungliga översättningen inte gav hela sanningen.

– Konami kommer fortsätta att ta sig an utmaningen att skapa underhållande innehåll via olika plattformar; mobila, men också för hemkonsoler, arkad och kortspel.

Boor beklagar också den "massiva ångesten" den senaste tidens Konami-händelser har gett oss, vilket inkluderar turerna kring Kojima och nedläggningen av Silent Hills. Men han bedyrar att Konami kommer fortsätta jobba med Metal Gear- och Silent Hill-serierna.

– Vi har vårdat dem med ömhet under många år och vi kommer fortsätta att producera spel för båda serierna. Men vi är ännu inte redo att avslöja hur framtiden kommer att se ut för dem.

wait wut var metal gear solid phantom pain nära på att bli nedlagt?! :O :O :O hade ju blivit mass självmord över hela världen ffs. 01/06 Passa på, specialutgåvan till PS4 har varit fullbokad på Webhallen i månader men nu är den inte det längre ;) 01/06 Men välkommen till världen Bloodstained! Något slutar, något börjar. 01/06 RIP Castlevania. 01/06 Håller med. Jag har flera ggr fått försvara vårt intresse. Okunniga tror ju att man sitter o lirar candycrush :( usch, fy fan! 01/06 men om vi då leker det är framtiden man köper sig en mobil för 6 tusen så är det ändå billigare än att köpa sig varenda spel plattform. Koppla mus, monitor och tangentbord till en liten mobil och spela farcry 7 på kan det vara framtiden tro? =p 01/06 Mobiltelefon-spel är knappast vad man kan kalla "spel", de är interaktiva appar helt enkelt. Bara namnet "mobilspel" är en skymf mot riktiga spel. 01/06 Att dom skulle sluta mjölka MGS och Silent Hill som franchises var det väl inte direkt någon som var rädd för? Problemet är väl snarare att dom verkar göra sig av med människor som är engagerade i att göra det på rätt sätt. 01/06 Visste inte att det finns en samlarutgåva av MGS5? Blir till att kolla in den och troligtvis boka ett ex :) 31/05 Det har du rätt i. Tänker inte på det eftersom jag får mobil via jobbet. Man kan ju också tänka på det som att man ändå kommer ha en mobil redan. Man kommer ju inte vara utan liksom så då är det aldrig någon extra kostnad. 31/05
Skicka en rättelse