När #Konamis vd Hideki Hayakawa efter en tids tumult kring Hideo Kojima och #Silent Hills proklamerade att mobila format numer är deras huvudformat kändes det som spiken i kistan. Riktigt så nattsvart är det inte då ursprungsöversättningen av Hayakawa-intervjun lämnade en del att önska. Detta var vad han verkligen sa:

– Jag känner starkt att den mobila plattformen från och med nu kommer att vara hjärtat av alla spelplattformar och att vi behöver en affärsstrategi för att skapa spel i linje med observationer av spelartrender. [...] Jag hör frasen "mobiler främst" men för vårt företag innebär inte "mobiler främst" att vi bara inriktar oss på mobiler. Snarare handlar det om att kombinera mobilen, plattformen som ligger närmast våra konsumenter, med konsoler, arkadspel och kortspel.

Fortsätter satsa på Silent Hill och Metal Gear

Och Konami fortsätter enträget bedyra att de inte har övergett traditionella plattformar. Konamis pr director Jay Boor förklarar för Ars technica att den ursprungliga översättningen inte gav hela sanningen.

– Konami kommer fortsätta att ta sig an utmaningen att skapa underhållande innehåll via olika plattformar; mobila, men också för hemkonsoler, arkad och kortspel.

Boor beklagar också den "massiva ångesten" den senaste tidens Konami-händelser har gett oss, vilket inkluderar turerna kring Kojima och nedläggningen av Silent Hills. Men han bedyrar att Konami kommer fortsätta jobba med Metal Gear- och Silent Hill-serierna.

– Vi har vårdat dem med ömhet under många år och vi kommer fortsätta att producera spel för båda serierna. Men vi är ännu inte redo att avslöja hur framtiden kommer att se ut för dem.