#Valve har avslöjat datum för när Steam Machines lanseras i höst, och i samma veva fick vi även prisuppgifter och specifikationer. Tillsammans med maskinerna kommer också en ny handkontroll – Steam Controller – som inte fungerar riktigt som andra handkontroller.

Målet är att kombinera den bekanta känslan från en traditionell handkontroll med precisionen från en mus. Hur de tänker uppnå det ser du i klippet nedan som förklarar mer om de olika funktionerna.

Jag älskar min PC & mus, men jag vill sitta i min härliga soffa och spela på min 108" duk. Bf5, bilspel, fighting , rollspel, strategi etc. Jag kan ej hantera en "vanlig" PS eller Xbox kontroll! Min upplevelse kanske kan gå i uppfyllelse med steam kontr... 08/06 Jag är toknyfiken på Steam controllern men är i ärlighetens namn ganska ängslig för att den ska vara obekväm att använda. Jag tycker det är obehagligt att spela mer än ett par minuter på tablets och telefoner pga. friktion mellan skärm och fingertopp.... 07/06 Alltså det här med steam machines, det fyller ingen funktion.. Du får en pc med Linux som dom påstår är en konsoll fast den spelar spel utvecklade för pc. Man får bara en väldigt begränsad och dyr pc.. Dom enda jag ser skulle vara potentiella köpare är.... 07/06 Tror helt klart på designen av den här... men priset på 650kr inklusive frakt är lite i högsta laget för en handkontroll. Alternativet är ju att köra med en Xbox One / 360 / Dual Shock 4 kontroll istället, med mjukvara för att öka kompatibiliteten (Xpad... 06/06 Känns riktigt smidigt för oss som kör spel, kodi, viaplay/csports och surfar i soffan. Jag är personligen ingen fps-junkie heller och har en arbetsplats med skärm riggad bredvid tv:n för spel som är bättre med mus och tangentbord. Känns som om jag fimpa... 06/06 den ska förhandsbokas direkt:D 06/06 Ser klart bättre ut än en vanlig gampad om man vill lira fps, rts eller liknande. Tycker också att det är bra att det är någon som åtminstone försöker bryta trenden, då varken MS eller Sony verkar få tummen ur röven och hittar på något bra. Att alla mul... 05/06 Touchpads fkin suck period 05/06 För casual gaming är den nog riktigt schysst! Men inte om du ska köra exempelvis FPS multiplayer som COD eller BF, då blir du lite handikappad för det blir ju tyvärr inte samma precision som med mus och tangentbord. 05/06 känns lite obäkvämt med att "swipa" tummen. Fast bra att man kan ladda ner olika settings till kontrollen. Assult android cactus. 05/06
Skicka en rättelse