Den 3 augusti är det dags för The International 2015 – #Dota 2-tävlingen som samlar de bästa spelarna från hela världen och låter dem tävla om ära och rikedom. Och när det gäller det sistnämnda är den totala prispotten större än någonsin.

För att samla in prispengar säljer #Valve kompendium med prylar som man kan använda i spelet. 25% av all försäljning går till turneringen och redan nu är potten uppe i 92,5 miljoner kronor (11,1 miljoner dollar). Det är ett nytt rekord inte bara för Dota 2 utan för all e-sport. Förra årets The Internationl 2014 knuffas därmed ned på andraplatsen med sin sin totala prispott på 90,8 miljoner kronor (10,9 miljoner dollar).

Eftersom det ännu finns gott om tid för folk att köpa kompendium innan turneringen så är det högst troligt att prissumman hinner springa iväg ännu mer.

Officiell sajt för kompendium

Officiell sajt för The International

Tack till WulffX03 för detta #nyhetstips!
De går redan plus minus noll på turneringen, då utgifterna är enorma för ett sånt här event. Att du tror företag existerar för att bedriva välgörenhet kan inte grunda sig i annat än en väldig okunskap. 08/06 Se mitt svar till fatcamp. Om du tycker det bygger på okunskap så utveckla gärna ditt svar. Jag ändrar gärna min åsikt om någon ger bra argument till varför det inte är snålt. 08/06 Men det är ju deras spel. The International är ju utöver annat ett gigantiskt promotion event för Dota 2. Valve tjänar grova pengar på själva spelet så att de måste gå plus på en turnering låter inte alls nödvändigt i mina öron. 08/06 Njae, riktigt så lättdrivet är det inte. 07/06 Slöseri on han ska spela dota. Räcker med brödrost för att maxa spelet. 06/06 nån deltagare från förra året som vann sa att han skulle sätta in 4 GTX kort i sin nästa burk...pust 06/06 En sån här kommentar bygger enbart på okunskap... Det är inte "snålt" på något sätt eller vis. 05/06 De tog pengarna från eSport cases till majors tror jag? Oklart vad som hände med de pengarna då majorsen legat på samma summa helatiden fram till nyligen när ESL och ESEA gått ihop för att köra två st 500k dollar turneringar (oklart om de klassas som... 05/06 Har för mig att det redan gjorts dock inte till någon major, fast är inte helt säker. 05/06 JAg pratade med en som jobbar för valve med äldre TIs. Enligt honom går dom typ plus minus noll då dom måste skatta, föra över pengar kostar, dom måste betala för dom som aretar med hela evenemanget, dom måste betala alla som jobbar under turneringen... 05/06
Skicka en rättelse