Guldmedaljen för veckans största nyhet går utan omsvep till utannonseringen av Fallout 4. Många är vi som ser fram emot att återvända till världen som kämpar vidare i spillrorna efter atombombskrig. Anledningen till att vi längtar är förstås alla de positiva egenskaper som ryms i de tidigare delarna av spelserien. Men vilka är det, exakt? Varför tycker vi så mycket om Fallout?

Karaktärsutveckling, strider eller moraliska val med konsekvenser? Eller bara själva atmosfären och världen som spelen utspelar sig i? Pettor kom med en vettig poäng om modifikationer:

– Mod-supporten kommer säkerligen vara lika svinstark som alltid när det kommer till Bethesda-spel.

Omvänt vill vi även veta vad ni tycker är sämre med spelserien. Buggar och dålig optimering? Eller som Bennii påpekade i diskussionen om vad vi vill se i Fallout 4:

– I #Fallout 3 kändes alla val onda eller goda. Och det var verkligen inget tvivel om vad som var rätt att göra i ett visst läge. Ge mig lite gråskalor och ge mig gärna tillfällen när jag tvingas leva med konsekvenserna. Även här kan #Bethesda hämta lite inspiration från #Wasteland 2.

Så, vad tycker ni är bäst – och sämst – med Fallout-serien?

Om du har tänkt lira F3 sedan ändå så skulle jag nog rekommendera att du börjar med det. Vapenhantering och sikte känns bättre i FNV så det kan nog kännas lite styltigt att gå tillbaka. Annars har jag nog haft roligare i FNV, men huvudstoryn i F3 känns... 02/12 Kunde inte sagt det bättre själv. Att lämna turn-based och den magiska isometriska spelmodellen för ett ganska mediokert FPS var det största misstaget. Kör fortfarande Fallout 1 - 2 och Fallout Tactics med jämna mellanrum. Dock har jag moddat spelen och... 08/06 Ja, AIn om något bör förbättras rejält, verkar gälla alla gamebryo spel. 07/06 Sämst: Avsaknaden av Co-op (Istället för henchmen) Mängden av vapen och ammo (nog för att det är USA men vafan) Scriptspawns baserat på var man kommer ifrån För lätt att levla Skaffa sniper gevär och du är oövervinnerlig Karma har ingen större betydelse... 07/06 Kraven här är en fullskalig livssimulator! 07/06 Sämst, dvs saker som jag skulle vilja var förändrat i nya FO4: 1. En mer levande värld där NPCs har ett dagligt schema. Var det inte mer så i Morrowind, Oblivion och kanske Skyrim? Varför är the courier i princip den enda som rör sig mellan städerna,... 07/06 Tycker att Fallout 3 och NV saknar intressanta världar. Oftast är dom bara tråkig att kolla på, och ingen som helst känsla finns i dom. 07/06 Så länge Fallout 4 inte går i en halv fps när man spelat över 140 timmar på samma save i vissa områden på konsol som NV och F3 så blir jag nöjd. 06/06 Allt som behöver sägas i det här ämnet har redan hunnit avverkas i de första inläggen. Fallout 4 låter högst intressant, det känns lite som att tekniken äntligen är ikapp ungefär vad utvecklarna ville skapa i Fallout 3 och New Vegas (enligt min uppfattn... 06/06 Det blir för mycket att hålla i huvudet om man tänker på flera spel, så jag tar New Vegas (inte i förhållande till t.ex. 3:an utan som ett eget spel): + Riktigt bra öppen värld där man inte alls vet vad som kan tänkas vänta bakom nästa krök, bra att vär... 06/06
Skicka en rättelse