Förra året köpte Microsoft Mojang och Minecraft för lite drygt 18 miljarder kronor. Enligt nya uppgifter så köpte de även personalens lojalitet, om än tillfälligt.

Det är i journalisterna Daniel Goldberg och Linus Larssons nya upplaga av deras bok om #Minecraft som vi får reda på att #Microsoft delade ut en saftig bonus till de anställda för att de skulle jobba kvar i minst sex månader efter köpet. Två miljoner kronor per skalle, närmare bestämt. Dessutom garanterades alla två årslöner ifall Microsoft skulle stänga ner Mojang.

Ganska hyggligt avtal om ni frågar oss, men det visar sig också att det fanns ett missnöje bland personalen som tyckte att Minecraft-pengarna fördelades ojämnt:

– Ledningen har varit riktigt bra på att hålla lönerna nere. Istället fick vi berättat för oss att Mojang är att bra ställe att jobba på, att vi får gratis resor till Game Developers Conference och att alla får en julbonus, berättade en Mojang-anställd under sommaren 2014.

Den 6 november 2014 ingick Mojang i Microsoft-koncernen. Dagen innan gjorde grundaren och ägaren Markus "Notch" Persson sin sista arbetsdag på företaget. Enligt Goldberg och Larsson visste han inte hur han skulle ta farväl, så han lämnade helt enkelt kontoret utan att säga hejdå till sina medarbetare.

Läs ett utdrag ur boken hos Wired, där det finns fler detaljer om Microsoft-affären, Mojang och Markus Persson.

Via Breakit.