Förra året köpte Microsoft Mojang och Minecraft för lite drygt 18 miljarder kronor. Enligt nya uppgifter så köpte de även personalens lojalitet, om än tillfälligt.

Det är i journalisterna Daniel Goldberg och Linus Larssons nya upplaga av deras bok om #Minecraft som vi får reda på att #Microsoft delade ut en saftig bonus till de anställda för att de skulle jobba kvar i minst sex månader efter köpet. Två miljoner kronor per skalle, närmare bestämt. Dessutom garanterades alla två årslöner ifall Microsoft skulle stänga ner Mojang.

Ganska hyggligt avtal om ni frågar oss, men det visar sig också att det fanns ett missnöje bland personalen som tyckte att Minecraft-pengarna fördelades ojämnt:

– Ledningen har varit riktigt bra på att hålla lönerna nere. Istället fick vi berättat för oss att Mojang är att bra ställe att jobba på, att vi får gratis resor till Game Developers Conference och att alla får en julbonus, berättade en Mojang-anställd under sommaren 2014.

Den 6 november 2014 ingick Mojang i Microsoft-koncernen. Dagen innan gjorde grundaren och ägaren Markus "Notch" Persson sin sista arbetsdag på företaget. Enligt Goldberg och Larsson visste han inte hur han skulle ta farväl, så han lämnade helt enkelt kontoret utan att säga hejdå till sina medarbetare.

Läs ett utdrag ur boken hos Wired, där det finns fler detaljer om Microsoft-affären, Mojang och Markus Persson.

Via Breakit.

Blanda inte ihop lycka med trygghet bara. Att ha jobba så länge för något man brunnit för och sedan helt plötsligt bara stå där utan mål eller mening kan nog leda rejält snett om man inte är stark som person. 1000 ton pengar gör nog bara att man kan gå... 08/06 Men du åter förblir deprimerad. Så pengarna gjorde exakt vilken nytta? 08/06 Som företagsledare har man ett ansvar gentemot sina anställda. Att bara gå utan att säga hejdå, det är helt enkelt ynkligt. Hoppas att dom anställda får ut sin bonus. 08/06 Ja det måste vara bra deprimerande att inte veta vad man ska göra med alla pengarna 07/06 Jag tycker det var alldeles utmärkt att han sålde bolaget och gick vidare. Microsoft vet hur man tar hand om stora varumärken. Nu har han all tid i världen att göra andra saker. 07/06 hur fan ska man bli av med alla som tigger pengar och alla gold-digger brudar som plötsligt blir intresserade när man har 18 mljarder ;) 07/06 Notch är fan en cool snubbe,! Att minecraft slog så stort, otroligt. Men den succén kommer ingen återupprepa.. Synd man i unga år aldrig intresserade sig för att skapa spel, idéer har man haft gott om,.. men blir jag oförskämt rik på annat sätt så lovar... 07/06 Fast vem faan bryr sig? 06/06 Fast enligt vad Notch sa om det på Twitter var det ju inte Microsoft som betalade ut hela bonusen iaf. (https://twitter.com/notch/status/606361448625930240) 06/06 Något fattiga människor säger i ett försök att få sitt liv att se bättre ut än vad det är :) 06/06
Skicka en rättelse