Mobilspel och free-to-play är två ting som inte sällan klingar väldigt falskt i gameröron. Men med #Star Wars: Uprising kan kanske trenden brytas. Låt oss i alla fall hoppas. Händelserna äger rum direkt efter Return of the Jedi och kommer att berätta den numera sanna historien (det utvidgade universumet har som bekant skurits bort från den officiella tidslinjen) om vad som hände efter att rebellerna vann över imperiet.

Anoat-sektorn huserar bekanta platser som Hoth och Bespins stad bland molnen. Det är här Uprising kommer att utspela sig. Regionen kontrolleras av en guvernör från imperiet som gör sitt bästa för att censurera organisationens frånfälle och regerar alltjämt med järnhand. Exekutive producenten Aaron Loeb på utvecklaren Kabam beskriver sitt spel som en slags grottkravlare där du tar dig genom nivåer, samlar utrusning och kämpar mot fiender medelst dina flinka fingrar.

"Inget pay-to-win. Inga betalväggar"

Du spelar som en egenskapad karaktär och slår dig samman med andra i större slag för att låsa upp nytt storyinnehåll för alla spelare. Och trots att det rör sig om free-to-play kommer du aldrig tvingas betala för att få fortsätta spela. Kabam lovar att vi slipper pay-to-win och betalväggar.

Daniel Erickson, som tidigare var creative director för #Star Wars: The Old Republic, säger att du kan köpa loot och utrustning men att samma innehåll också går att håva in utan att öppna plånboken.

Bespin får många fans att hoppas på att Lando Calrissian gör comeback, något som Erickson varken vill bekräfta eller dementera. När spelet släpps i höst vet vi hur det blir – och om Star Wars: Uprising blir ett mobilspel att bry sig om. Den officiella sajten är i nuläget under konstruktion och säger inte mycket.