Men är också free-to-play till mobilerna. Fast den här gången låter det som att Disney i alla fall försöker.

Mobilspel och free-to-play är två ting som inte sällan klingar väldigt falskt i gameröron. Men med #Star Wars: Uprising kan kanske trenden brytas. Låt oss i alla fall hoppas. Händelserna äger rum direkt efter Return of the Jedi och kommer att berätta den numera sanna historien (det utvidgade universumet har som bekant skurits bort från den officiella tidslinjen) om vad som hände efter att rebellerna vann över imperiet.

Anoat-sektorn huserar bekanta platser som Hoth och Bespins stad bland molnen. Det är här Uprising kommer att utspela sig. Regionen kontrolleras av en guvernör från imperiet som gör sitt bästa för att censurera organisationens frånfälle och regerar alltjämt med järnhand. Exekutive producenten Aaron Loeb på utvecklaren Kabam beskriver sitt spel som en slags grottkravlare där du tar dig genom nivåer, samlar utrusning och kämpar mot fiender medelst dina flinka fingrar.

"Inget pay-to-win. Inga betalväggar"

Du spelar som en egenskapad karaktär och slår dig samman med andra i större slag för att låsa upp nytt storyinnehåll för alla spelare. Och trots att det rör sig om free-to-play kommer du aldrig tvingas betala för att få fortsätta spela. Kabam lovar att vi slipper pay-to-win och betalväggar.

Daniel Erickson, som tidigare var creative director för #Star Wars: The Old Republic, säger att du kan köpa loot och utrustning men att samma innehåll också går att håva in utan att öppna plånboken.

Bespin får många fans att hoppas på att Lando Calrissian gör comeback, något som Erickson varken vill bekräfta eller dementera. När spelet släpps i höst vet vi hur det blir – och om Star Wars: Uprising blir ett mobilspel att bry sig om. Den officiella sajten är i nuläget under konstruktion och säger inte mycket.

Konsoller har funnits bra mycket längre än förenklingens guldålder. Det är inte konsollernas fel att uttvecklare inte lägger ner sin själ längre, det beror på vad majoriteten av spelare köper/vill ha. Mobilspel kommer aldrig någonsin göra större inverka... 10/06 Förut så var det bara pc som sålde (innan konsollerna ) Sen bestämmde man att det var konsollerna som drog in pengar (man skippade onlinespelande på pc & ibland även det som såldes på nätet) utan man räknade bara sålda ex i butik .var en hel del privatk... 10/06 Vad finns det att förklara? Logiken finns där. Men det kanske inte är logik du menar? 10/06 Så för att ett Star Wars spel görs till mobiler, så tyder det att spel snart kommer utvecklas uteslutande till mobiler? Förklara logiken där tack 10/06 Även om texten är lite fumligt skriven, så är det inget fel på logiken i den. 10/06 Republic Commando är ett väldigt underskattat spel. Gillade det skarpt! 08/06 ... kan du ta det där igen tack, fast mer logiskt 08/06 Anledningen till free to play utan betalväggar och valet av tidsperiod låter som en väl placerad promotionkampanj inför nya filmerna. Vilka bättre att rikta sig mot än gamers :D Massor med folk som vill veta mer om storyn i nya filmerna och liten kostna... 08/06 Det enda jag ser är "APP STORE IS A SERVICE MARK OF APPLE INC. Google Play is a trademark of Google, Inc." längst ner på sidan, så det verkar som att det släpps till båda? 07/06 Stod det någonstans vilka OS det kommer till? Såg inget på hemsidan men jag kan ha varit blind. 07/06
Skicka en rättelse