Nästa vecka är det äntligen dags: årets största spelhändelse drar igång när E3-mässan i Los Angeles slår upp sina portar den 16 juni. Ungefär i samma veva passar några av branschens största spelmakare på att hålla presentationer om framtidens spel och prylar.

I år är det fler konferenser än någonsin när hela åtta aktörer kliver upp på scenerna. FZ värmer upp med artiklar om dem alla – en text om dagen fram tills kalaset börjar. Vi kör igång med en av de mest ärrade veteranerna i sammanhanget: #Nintendo.

Det japanska företaget håller sedan ett par E3-mässor tillbaka inte någon renodlad live-presentation. Istället är det förinspelade Nintendo Direct-sändningar som gäller, vilket inte alltid är fullt lika charmigt (eller lökigt, beroende på årgång) men fungerar väl för att förmedla information.

Nintendo har bekräftat att årets presentation INTE kommer handla om den nya spelplattformen NX eller den stundande satsningen på mobilspel. I och med uppskjutandet av #The Legend of Zelda: Wii U kommer vi inte heller få se något nytt material från Links kommande äventyr.

Däremot ska det visas upp mer från #Star Fox: Wii U, som släpps senare i år. Det lär också bli ett och annat klipp från #Yoshi’s Woolly World som lanseras i slutet av juni, samt #Mario Maker och #Xenoblade Chronicles X. I övrigt är inte mycket bekräftat, så vi får helt enkelt spekulera i vad som kan komma att dyka upp under presentationen:

  • När Nintendo utannonserar helt nya varumärken kan det sluta lite hur som helst; #Wii Music blev mest en märklig parantes i spelhistorien, medan nysläppta #Splatoon lyckats charma många med sin färgglada tolkning av onlineshooter-genren. Att få skåda något helt nytt ser vi därför fram emot med försiktig optimism.

  • Många hoppas också på ett nytt Pokémon i själva huvudserien, gärna till Wii U. Eftersom spelserien mest häckar på bärbara format är det kanske inte helt troligt att få ett fullfjädrat Pokémon-släpp till den stationära konsolen, men hoppet lever vidare.

  • Wii U har hur som helst inte något gigantiskt arkiv av stortitlar att frossa i, så vi ser gärna att mer händer på den fronten. Super Mario Galaxy 3 är en titel på mångas önskelista och skulle med största sannolikhet liva upp stämningen om det avtäcktes.

  • F-Zero-fansen har väntat på ett nytt tillskott i den fartfylld racingserien i flera år, så en utannonsering skulle helt klart fylla hypemätaren.

  • Nintendo har lagt ner sin Club Nintendo-satsning där man bland annat blir belönad med prylar när man registrerar sina köpta spel. De ska ersätta systemet med ett nytt, men än har vi inte fått veta något alls om planerna. E3 är ett yppterligt tillfälle att prata mer om det här, och de får gärna inkludera Sverige den här gången.

Nintendos E3-sändning startar den 16 juni klockan 18.00 svensk tid. Du kan se den på Nintendos officiella sajt eller här på FZ. Vi kommer också att samarbeta med Studio Hype som kommer att livestreama under presskonferenserna med analyser och diskussioner i studion.