E3-mässan har länge varit en av de största händelserna som inträffar i spelbranschen. Eller snarare delar av den: pc-formatet lever som bekant i skuggorna av konsolerna när det kommer till de storslagna presentationerna om de största spelen. Något som PC Gamer och #AMD tänker ändra på. PC Gamers Tim Clark förklarar:

”Vi lever i pc-spelandets gyllene tidsålder, men till skillnad från andra format så har pc ingen marknadsavdelning och – fram tills nu – inget event under E3-veckan. Vi tycker att en sådan här show som sammanför människor från varje hörn av pc-spelandet har varit behövlig länge.”

Vi kan inte annat än att hålla med. En titt på den officiella hemsidan för evenemanget avslöjar en rad spännande pc-utvecklare som kommer kliva upp på scenen. Nedan sammanställer vi några av de mest intressanta, tillsammans med FZ:as spekulationer kring vad de kan tänkas visa upp.

  • Efter sabbatsår är #Gears of War-mannen Cliff Bleszinski i farten igen med nya studion #Boss Key Productions, som arbetar på old school-shootern #Bluestreak. Att de kommer prata mer om det spelet är inte någon vild gissning.

  • Med anställning hos #Bohemia Interactive och framgången från #Dayz i backspegeln siktar Dean Hall mot nya mål med sin nya studio #Rocketwerkz. Exakt vad de pysslar med är det dock få som vet, och pc-konferensen känns som ett gyllene tillfälle att berätta mer om framtiden för Hall & co.

  • Microsoft ska finnas på plats och kommer antagligen snacka gaming i Windows 10 med tillhörande DirectX 12.

Fördjupa kunskaperna om spel vi redan känner till är inte fy skam, men det som ändå gör E3 lite speciellt är de där stora överraskningarna. Enligt information på officiella sajten utlovas det "avslöjanden av nya spel", så vi håller tummarna för att det blir något intressant.

#Valve står inte med som deltagare och ska inte heller finnas på själva mässgolvet, precis som vanligt. Men hur orealistiskt det än må vara kan vi inte sluta hoppas att de ändå masar sig dit nu när pc-plattformen får en egen presentation, och att de passar på att lite spontant utannonsera Team Fortress 3 #Half-Life 3.

Presentationen drar igång den 17 juni klockan 03.00 svensk tid. Du kan se den på officiella sajten eller här på FZ. Vi kommer också att samarbeta med Studio Hype som kommer att livestreama under presskonferenserna med analyser och diskussioner i studion.