Förra veckan introducerade Valve ett system för återbetalningar i Steam. Numera behöver du inte någon specifik anledning för att få tillbaka dina pengar, förutsatt att köpet skett inom 14 dagar och att du spelat mindre än två timmar. Men det är en tidsgräns som kan drabba utvecklare av korta spel negativt. Eller?

TotalBiscuit har frågat massor av utvecklare vad de tycker om saken och undersökt frågan grundligt. Åsikterna varierar en smula, men överlag verkar de flesta inte ha några större problem med de nya reglerna för återbetalning.

En sammanställning av åsikter från indieutvecklarna hittar du på tumblr. Ytterligare läsning finns i Gamasutra-bloggen där #Octodad: Dadliest Catch-utvecklarna #Young Horses berättar om sina erfarenheter.

Banna kreditkort/kontokort samt personuppgifter vore det bästa. 11/06 Eller gör alla återbetalningar till Steam Wallet. 11/06 Ganska lustigt att det var så många som gjorde en åter betalning på en gång av spelet, då spelet är faktiskt grymt bra redan nu och optemeringen har kommit så otroligt långt. satt då i 20 fps i lägsta grafiken och nu stiter jag med 50+ med medium/high... 11/06 MAC, ISP, IP Ban, och banna alla konton som har blivit uppkopplad på samma. Enkelt att kringå också.. t.ex. vpn ... men som sagt, det är enklare att torrenta om man ska sno saker. 10/06 Förvånar mig inte om personer redan har skaffat ett unikt refund konto där de kommer refunda ALLT, och sedan köpa de saker de vill ha kvar och vet de gillar/datorn klarar på sitt riktiga konto, sedan bara skapa nya refundkonton så fort det blockats. 10/06 Det borde ju då bara vara att göra ett nytt konto och fortsätta kräva refunds. Antar dock att de kanske blockar ens person och inte endast kontot. 10/06 Ingen som tvingar en att köpa early-access. Att dra sig ur efter en massa spelande och få pengarna tillbaka kommer aldrig att ske av förklarliga skäl, sedan håller jag med att den modellen inte känns något vidare. 10/06 Exakt samma motagrument lades fram mot Distansköplagen. Att människor skulle köpa saker de bara behöver en gång och sedan återlämna. Med facit i hand vet vi att konsumenterna använder denna rätt ganska lite samtidigt som den faktiskt ger konsumenterna... 10/06 Jovisst men jag anser att så länge inte spelet är färdigt så skall man kunna dra sig ur när som helst. En gång i tiden så var betor gratis mot att man testade spelet åt utvecklarna. Nu får vi betala för att göra jobbet (och hoppas att det blir färdigstä... 10/06 Klart det kan vara. Beror ju helt på vad du har betalat för. Finns spel som är korta,bra men även rätt billiga. Klart som solen att drägg kommer nyttja systemet vare sig man vill eller inte. 30min demo vore mer rimligt. Det är förövrigt inte så svårt... 10/06
Skicka en rättelse