Igår stod det klart att spelbutikskedjan Game inte lyckats hitta någon ny ägare som kan täppa igen de stora förlusthålen. Konkursen är ett faktum och över hela landet säljer man nu ut över 400 000 produkter till vrakpriser. I en bransch som växer kraftigt - och där allt fler personer spelar - borde ju dock en återförsäljare frodas?

Games omsättning nådde sin absoluta toppnotering i Sverige för sex år sedan. Då, år 2009, omsatte den svenska spelbranschen cirka en 1 miljard kronor. Idag är den siffran uppe i närmare 7 miljarder, samtidigt som Games omsättning stadigt har sjunkigt och halverats under samma period.

Man har försökt anpassa sig till den stadigt ökande digitala försäljningen genom att bland annat satsa på retroprylar och kringprodukter och enligt Game själva är butikerna i sig lönsamma men inte organisationen bakom, där bland annat centrallager och gamla it-system nämns. Sedan 2012, då den brittiska koncernen gick omkull, ägs Game av Nordic Games Group, samma bolag som köpte en rad varumärken från THQ när de gick i konkurs.

I dagsläget har företaget 127 st anställda.