Vill du snabbt tjäna en hacka (eller förlora pengar) när du spelar? Då kan Challengermode vara något för dig. Den nya tävlingsplattformen gör debut under sommarens Dreamhack-festival, och grundaren Robel Efrem beskriver grundtanken så här:

– Om du tränar fotboll stenhårt blir du Lotta Schelin eller Zlatan Ibrahimovic, och studerar du intensivt får du ett bra jobb. Men vad händer om du spelar mycket? Ja, då klassas du som nörd. Det ska vi ändra på.

– Vi utvecklar en tävlingsplattform som gör att spelare A kan utmana spelare B. I vilket spel som helst. League of Legends, Counter-Strike, Dota 2, Bloodline Champions, och i förlängningen till och med gamla klassiska spel som Snake i mobilen.

Det fungerar så att man betalar en inträdesavgift som matcher motståndarens. Sen spelar man matchen där segraren sedan plockar hem potten. Konceptet existerar redan världen över men i turneringsformat, och Challengermode satsar istället på enskilda matcher. Det går bara att satsa pengar på sig själv, inte på andra. Matchmaking-algoritmer ska se till att tävlingsmatcherna blir jämna.

Bakom projektet står fyra personer med examen från KTH och tre med bakgrund från Data- och systemvetenskapliga programmet på Stockholms universitet.

Källa: Pressmeddelande.