Vill du snabbt tjäna en hacka (eller förlora pengar) när du spelar? Då kan Challengermode vara något för dig. Den nya tävlingsplattformen gör debut under sommarens Dreamhack-festival, och grundaren Robel Efrem beskriver grundtanken så här:

– Om du tränar fotboll stenhårt blir du Lotta Schelin eller Zlatan Ibrahimovic, och studerar du intensivt får du ett bra jobb. Men vad händer om du spelar mycket? Ja, då klassas du som nörd. Det ska vi ändra på.

– Vi utvecklar en tävlingsplattform som gör att spelare A kan utmana spelare B. I vilket spel som helst. League of Legends, Counter-Strike, Dota 2, Bloodline Champions, och i förlängningen till och med gamla klassiska spel som Snake i mobilen.

Det fungerar så att man betalar en inträdesavgift som matcher motståndarens. Sen spelar man matchen där segraren sedan plockar hem potten. Konceptet existerar redan världen över men i turneringsformat, och Challengermode satsar istället på enskilda matcher. Det går bara att satsa pengar på sig själv, inte på andra. Matchmaking-algoritmer ska se till att tävlingsmatcherna blir jämna.

Bakom projektet står fyra personer med examen från KTH och tre med bakgrund från Data- och systemvetenskapliga programmet på Stockholms universitet.

Källa: Pressmeddelande.

Fyfan, här ser jag en stor potential att man kommer hem på fyllan och tror man är vass, bettar och torskar pengar och ragear sönder något... Men, vore kul om det kom till flera typer av spel. T ex bilspel, men å andra sidan så hade jag aldrig spelat för... 11/06 Jag och en massa Q3 och pokerspelare brukade spela Q3 om pengar för flera år sedan. Ibland kunde vi sätta en summa per match och vinnaren tog allt. Ibland spelade vi även om en viss summa per frag och så räknade man ihop mellanskillnaden efter matchen... 11/06 Man ser ju en hel del problem men jag hade gärna kört SSFIV om riktiga pengar. 11/06 Nej såklart inte men den största delen av kundbasen kommer ligga runt 50% om de möter jämnbra spelare hela tiden. 10/06 Bara för att du möter en jämnbra motståndare så betyder det ju inte garanterat att du vinner hälften av gångerna 10/06 Är inte en matchmakingalgoritm rätt kass i detta fall? Om den funkar optimalt kommer man ju vinna 50% av matcherna i snitt. Men det är kanske det de är ute efter då de säkert tar nån procent i provision och vill hålla pengarna i spel. 10/06 Man går in och sätter upp utmaningar mot andra spelare och "bettar" på sig själv eller sitt lag. den som vinner matchen vinner sedan alla pengar. 10/06 http://4.bp.blogspot.com/-B8GfJYGZQNw/TmeB54Mr-FI/AAAAAAAAAPE/hX8aofrX_dg/s1600/Beta3_P1.png http://fs202.jpe.ru/4703/3787300_8fe71d5b.jpg 10/06 Om man satsar för mycket eller för lite pengar, kallas det överbett resp. underbett då? 10/06 Betta på motståndarlaget. AFK. Cha-ching. 10/06
Skicka en rättelse