För ett par veckor sedan meddelade #Blizzard att flygande mounts inte kommer till Draenor. Någonsin. Men efter att ha lyssnat på spelarnas klagosång och gnuggat geniknölarna backar de: flygande riddjur gör comeback, men vi måste kämpa för att få tillgång till dem.

"While we firmly believe that keeping your feet on the ground is a key part of discovery in WoW, we also recognize that breaking free from those restrictions can be fun and rewarding as well, especially for those who’ve already fully experienced the game’s world content. With that in mind, we’re planning some changes in the near future that will allow players to enjoy their hard-earned flying mounts in Draenor—in a way that doesn’t compromise the excitement of ground-based exploration." – Ion Hazzikostas, Blizzard

I ett inlägg förklarar #Blizzard att de fortfarande tror att spelet blir roligare när man måste utforska världen till fots, istället för att ta flyget och landa rakt på alla sevärdheter. Så för att låsa upp flygande mounts i Draenor krävs att man låser upp en kommande meta-achievement "Draenor Pathfinder". För att lyckas med det krävs följande:

  • Utforska Draenor-zoner

  • Samla 100 skatter i Draenor

  • Gör "Draenor Loremaster"- och "Securing Draenor"-achievements

  • Bli revered med de tre nya Tanaan Jungle-fraktionerna

Detta introduceras i patch 6.2. När du är klar med uppgifterna får du vänta på en liten extrapatch som släpps efteråt, varpå du blir belönad med en rylak-mount och möjligheten att flyga i Draenor med alla dina karaktärer över level 90.

Källa: Blizzard

Delade känslor gällande flygande mounts i Draenor. Å ena sidan så är det mycket smidigare att kunna flyga dit du vill, å andra sidan så kommer jag ju inte längre använda de ground mounts som varit lite omväxling de senaste månaderna. Aja. Synd att Blizz... 13/06 Härligt att höra 12/06 Gankare? Ganka är hundra gånger enklare med flight mount. Vilket är en av anledningarna man tog bort det till att börja med. 12/06 Jag gillar inte att questa men det är bara att börja nöta! 11/06 Det är dock bra många fler än bara "casuals" som har talat för flygandet. De flesta av de få som vill fortsätta ha det borta är de gankare (ja för pvp i wod har varit antingen 3v1 eller Nagrand skit med "mounted pvp" som endast fungerar för non-casters)... 11/06 Det blir alltid så här för Blizzard, så fort något blir bara lite för hardcore så gråter plebsen ut. Tänk om Blizzard gjorde samma sak idag som för 10 år sedan. Då hade nog Stranglethorn blivit en non-pvp zone. Det var roligt att levla och kriga när man... 11/06 Som vanligt kan Blizzard inte stå emot lite gnäll. Det märks, för varje gång någon klagar så vänder Blizzard kappan efter vinden. 11/06 Då kanske man får en anledning o börja spela lite igen. :) Så förbannat drygt o behöva gå omkring på marken. 11/06 Precis sånna saker som det ska krävas i ett mmorpg, lång jobbiga saker som utmynnar i något som känns att all möda var värd. Dock spelar jag inte wow längre men tycker ändå det är bra dom gör sånt här, fan en gång i tiden krävdes det massvis med tid/gul... 11/06 Förstår inte riktigt vad som är så negativt, om man tycker att flygandet förstör så är det väl bara att hålla sig på marken? Med de här kraven är det knappast någon som kommer missa det eftersom de ser ut att vara byggda för att man förts faktiskt ska... 11/06
Skicka en rättelse